Skip navigation

3 Stereotypes Over Hoe Je Liefde Vindt Als 30er Die Niet Altijd Waar Zijn

Laatste update: May 10, 2019 door Nikolaj

Als je denkt dat dit artikel gaat over de vraag waarom het als 30er moeilijker is om liefde te vinden, dan moet je stoppen met lezen. Dit artikel is namelijk een ode aan de 30er.

Een statement tegen de overheersende gedachte dat zodra je de 30 bereikt hebt, je eigenlijk al een partner moet hebben en je liefde gevonden moet hebben.

Dit is een manifest tegen alle uitspraken met “je zou moeten” die je te horen krijgt als je in de 30 bent.

Als je nu nieuwsgierig geworden bent, dan moet je verder lezen…

Een ode aan de 30er: de empowerment van een generatie die de muren kan doorbreken van stereotiepe liefde

Je leest het goed. Mensen van in de 30 zijn een generatie die heel wat kan bewijzen wanneer het op liefde aankomt.

Een generatie die opgegroeid is met de beloftes dat je dromen uitkomen, dat “alles kan” en dat je geweldige beloningen in het leven zult krijgen als je maar goed genoeg bent om het pad te volgen dat reeds voor je uitgestippeld is.

Maar de realiteit is anders… tijd verandert namelijk alles en terwijl het bij sommige mensen natuurlijk aanvoelde om hun uitgestippelde pad te volgen, voelde het voor anderen nooit helemaal goed.

Dus, mijn beste vriend, is dit ook een ode aan anders zijn, aan het weg durven te stappen van het bekende pad. Een ode aan avontuur, onderzoek en ontdekking.

Wat het namelijk echt betekent om 30 te worden, is dat je jezelf leert kennen. Je komt te weten wat je graag in je leven zou willen op het gebied van liefde en vriendschap en ontdekt in hoeverre je hiervoor wilt vechten.

Het is nu de tijd om liefde te herdefiniëren, want een enkele soort liefde bestaat niet. Er bestaan zoveel verschillende soorten liefde als je fantasie kunt reiken.

En de rebellie tegen de liefde is niet om het te vinden of om te stoppen met zoeken, maar is je realiseren dat er potentieel overal liefde mogelijk is. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je de juiste tools hebt om de liefde te voelen en te voeden wanneer het er is.

Liefde herdefiniëren in een maatschappij die blind is door oplegging

Als je er nog steeds niet van overtuigd bent over de vraag hoe mensen van in de 30 zoveel muren hebben doorbroken wanneer het aankomt op liefde, dan moet je gewoon eens om je heen kijken.

Je zult dan zien dat er vele verschillende soorten relaties bestaan die 30 jaar geleden als bijna onmogelijk werden geacht.

Maar wat eigenlijk nog belangrijker is dat er heel veel singles die in de 30 zijn en die besloten hebben dat het ook OK is om single te zijn en jezelf te zijn, in plaats van te zoeken naar datgene wat jou verteld is.

De 3 meest voorkomende stereotyperingen over Hoe De Liefde Te Vinden Wanneer Je 30er bent

#1. Liefde vinden als je in de 30 bent is je laatste kans om iets serieus te vinden. Verspil geen tijd.

Als deze tip van iemand komt die ouder is en al getrouwd is. Nou, dan raden wij je aan om de scheidingspercentages op te zoeken van mensen die hun 30er jaren gepasseerd zijn. Soms zeggen cijfers meer dan woorden. Als de tip komt van iemand die ouder is en niet in een relatie zit… dan is het gewoon een ongevraagd en dubieus stukje informatie.

#2. Je vrienden beginnen allemaal te trouwen en je bent de enige die alleen overblijft.

Misschien heb je een ander pad gekozen. Misschien hoef jij helemaal niet te trouwen om gelukkig te zijn of een witte jurk te dragen om je voor een dag speciaal te voelen. Of misschien zou je wel graag willen trouwen maar heb je nog geen partner gevonden. Misschien hoef je jezelf eigenlijk niet te limiteren met het idee dat je moet trouwen om liefde te vinden, of om een gezin te starten of te voelen dat je wat verder bent in het leven.

#3. Je zou een serieuze partner moeten vinden: iemand met een carrière en die zorgzaam, mooi of knap is. Er moet veel chemie tussen jullie zijn en jullie moeten dezelfde waarden, interesses en wensen hebben.

Laten we nu weer proberen om een partner met realistische karakteristieken te herdefiniëren. Als jij niet perfect bent, waarom zou je partner het dan moeten zijn? Maar wacht eens even, wie is eigenlijk nou perfect?

Niemand. Volgens deze tip is er dus 0 kans dat je liefde vindt. Dus herlees stereotype #1 nogmaals en bevrijd jezelf van deze vicieuze cirkel…

Zoals Morrissey zal zeggen: “er is een licht dat nooit uit gaat”.

De echte manier om liefde te vinden, ongeacht je leeftijd, is om het idee van liefde out of the box te benaderen. Laat het vrij.

Open de doos en ontdek. Als dat hetgeen is wat jij wilt.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.