Skip navigation

Top 3 van redenen waarom je je ex niet kunt vergeten

Laatste update: June 26, 2018 door Nikolaj

De tijd heelt alle wonden, maar soms voelt het alsof het denken aan je ex steeds meer een soort obsessie voor je wordt. Maak je geen zorgen, je bent lang niet enige. We zullen je vertellen hoe het komt dat je maar niet over je ex heen kunt komen. Ook leren we je hoe je jezelf hiervan kunt bevrijden en hoe je weer klaar bent voor een nieuwe liefde.

3 Fouten waardoor je niet over je ex heen kunt komen

1. Je vergelijkt je nieuwe dates nog steeds met je ex

Begin je weer met daten, dan kom je vast en zeker in de verleiding om te vergelijken met je ex.

Doe je dit, dan geef je deze nieuwe date eigenlijk geen eerlijke nieuwe kans.

Het advies is om je geest zoveel mogelijk open te zetten. Ga er zoveel als je kunt blanco in. Er is geen beter of slechter, maar het is gewoon anders. En bedenk maar dat je vorige relatie niet werkte, dus iets anders is juist goed.

2. Jullie zijn nog steeds vrienden, maar jullie hebben gevoelens

Geef elkaar voorlopig wat ruimte, tenminste totdat je merkt dat jullie allebei op een lijn staan. Dat je elkaar kunt ontmoeten zonder dat dit bij een van beiden of bij allebei pijn doet.

De enige manier om vrienden te zijn met je ex is dat jullie een eerlijke vriendschap hebben. Je kunt elkaar dan ontmoeten terwijl jullie allebei geen romantische gevoelens meer voor elkaar hebben. En wanneer je zonder te veroordelen met elkaar kunt praten.

3. Je hoopt nog steeds dat het toch weer goedkomt tussen jullie

Heroverweeg de oorzaken waarom jullie relatie niet werkte. Het is tenslotte niet voor niets dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Denk je echt dat jullie relatie het waard is om er nog verder voor te vechten, probeer het! Merk je echter dat je ex absoluut niet van plan is om terug te komen, zet die hoop dan uit je hoofd.

Kijk op de periode met je ex terug als een leuke tijd die jullie met elkaar hadden. Waarschijnlijk heb je er dingen van geleerd en ben je ook gegroeid als persoon.

In dat geval is de bladzijde omslaan het beste wat je nu kunt doen. Ben je klaar voor een nieuwe liefde? Gaan!

In onze ranglijst van De Beste Datingsites van België in 2018 kun je vergelijken welke de beste zijn. Vind de beste en ontmoet leuke singles!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.