Skip navigation

Hoe laat je een lange afstandsrelatie slagen

Laatste update: June 11, 2018 door Nikolaj

Het laten slagen van een lange afstandsrelatie is één van de grootste uitdagingen waar sommige stellen tegenwoordig voor staan.

We leven immers in een dynamische samenleving, waar van plek naar plek verhuizen van ons verwacht wordt en voor je het weet vecht je relatie tegen duizenden kilometers.

Als jij een lange afstandsrelatie hebt, hoef je je geen zorgen te maken! Stellen kunnen zich ontzettend snel aanpassen aan nieuwe situaties, je moet er alleen zeker van zijn dat je het meest krachtige gereedschap voor een relatie gebruikt: communicatie.

We hebben wat lange afstandsrelatie advies verzameld, dit gaat jou helpen om het beste van de situatie te maken.

Als je jezelf afvraagt: “gaat onze relatie het redden?”, kijk dan of je comfortabel bent met de onderstaande punten.

Een relatie op afstand overleven: de kracht van communicatie

Communicatie is inderdaad de sleutel tot een gelukkige relatie.

Als we het over communicatie hebben, bedoelen we niet alleen het gesprek dat je met je partner hebt over hoe je dag was of welke problemen je vandaag bent tegengekomen. Het is ook enorm belangrijk om te praten over je gevoelen, je angsten, je verwachtingen, etc.

Stellen vervallen snel in de dagelijkse routine om elkaar de gebeurtenissen van de dag te vertellen, zonder dieper in te gaan op de bijbehorende gevoelens of angsten.

Het is heel belangrijk om over jezelf en je gevoelens te praten, maar het is ook zeker zo belangrijk om naar je partner te luisteren.

Dus zorg dat je tijd vrijmaakt om te praten en te luisteren. Een kleine moeite die wonderen kan doen voor je relatie.

Ideeën om de passie in je relatie op afstand vast te houden

Dankzij het internet kunnen we op veel manieren apart maar toch samen zijn. Hetzelfde geldt voor relaties. Er zijn veel manieren om de passie levend te houden: van een ondeugende Skype sessie, tot een romantische handgeschreven brief of een verrassingsbezoek….als je je partner eenmaal goed leert kennen wordt het steeds eenvoudiger om in te schatten wat voor activiteit het meest bijdraagt aan jullie relatie.

Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je partner weet wat je over hem/haar denkt….en de rest kun je overlaten aan je verbeelding!!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.