ELITEDATING Mening

Laatste update: June 26, 2018 door Nikolaj

 

EliteDating verscheen voor het eerst in 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest populaire datingsites waar singles hun perfecte match vinden kunnen. Het platform richt zich voornamelijk op Belgische singles met een hoog academisch niveau. Meer zelf: ruim 70% van de Premium-gebruikers hebben universitaire studies achter de kiezen. De EliteDating-website werkt als een unieke matchmaker op basis van een erg krachtig algoritme. Dit algoritme catalogiseert en analyseert een hele resem aan persoonlijkheidskenmerken om zo een ultieme match te vinden voor iedere gebruiker. Vandaag hebben wereldwijd ruim 800.000 singles hun toekomst in de handen van EliteDating gelegd.

EliteDating: hoe werkt het?

In de eerste plaats moeten we aangeven dat een registratie in het netwerk van ambitieuze singles volledig gratis is. Het enige wat je moet doen is een beknopt registratieformulier invullen, je mailadres ingeven en aangeven naar welk geslacht je op zoek gaat. Nadien kan je al meteen kijkje nemen op het platform.

Aangezien EliteDating werkt aan de hand van een persoonlijkheidsalgoritme zal je gevraagd worden om een test met persoonlijkheidsvragen af te werken. Op basis van deze test onderzoekt het algoritme sociale en persoonlijkheidsvereisten die jij stelt aan jouw ideale partner.

Hierna zal je een resem vinden aan mogelijkheden om een profiel aan te maken. Zo zal je enkele foto’s moeten uploaden en jouw interesses dienen aan te geven.
Nu zal het netwerk jou twee opties geven om singles met klasse te ontmoeten in jouw regio. In de eerste plaats kan een datingdeskundige een lijst met voorstellen van passende singles sturen.

Anderzijds zal je ook zelf op zoek kunnen gaan naar singles met overeenstemmende persoonlijkheidskenmerken.

Of je nu voor de ene of de andere optie kiest, je kan alle resultaten eenvoudig filteren op basis van leeftijden, woonplaatsen of affiniteiten.

Klaar? Dan kan je nu het ijs breken. Dat kan je doen door bijvoorbeeld even een knipoogje te sturen om de aandacht van een andere single te trekken, hen al dan niet leuk vinden om interesse in bepaalde profielen te tonen of gewoon meteen een privébericht sturen om rechtstreeks in contact te komen met dat ene unieke profiel.

De EliteDating persoonlijkheidstest

Bij EliteDating geen persoonlijkheidstest op basis van enkele vraagjes, integendeel.

In de plaats hiervan maakt het systeem gebruik van een complex algoritme dat zijn kracht vindt bij datinggigant Affinitas GmbH, een bedrijf met een geschiedenis in succesvolle datingsites zoals eDarling.

De test is gebaseerd op een bijzonder model dat verschillende factoren grondig onderzoekt, gaande van demografische informatie tot psychologische kenmerken en de persoonlijke voorkeuren van iedere ondervraagde.

Het doel is om zich een idee te vormen van hoe iedere gebruiker omgaat met specifieke datingscenario’s, hoe ze omgaan in relatie met anderen en wat hun toekomstvisie is op individueel en collectief niveau.

Op basis van die testresultaten start het EliteDatingteam aan een heuse puzzel waarbij het doel duidelijk is: singles verenigen die nauw bij elkaar aansluiten, opdat ze gekoppeld kunnen worden om op lange termijn bij elkaar te blijven passen.

Ven EliteDating naar een relatie in 6 stappen:

 1. Registreer gratis en voltooi de persoonlijkheidstest om passende voorstellen te ontvangen;
 2. Vervolledig jouw profiel, voeg een goede beschrijving toe en upload enkele foto’s om de aandacht van andere gebruikers te trekken;
 3. Speel “leuk of niet” om het ijs te breken en toon interesse in andere gebruikers;
 4. Maak gebruik van de zoekfunctie om interessante mannen of vrouwen te vinden in jouw regio;
 5. Ontdek de Premium-abonnementen, kies de formule die het best bij jou past en begin meteen te chatten met andere singles;
 6. Stuur een privéberichtje, plan een date en laat de chemie van de liefde zijn werk doen. De ideale match gevonden? Geen probleem, annuleer je Premium-abonnement, verwijder je account en deel eventueel jullie verhaal om ook andere EliteDating-singles te inspireren.

EliteDating testen

EliteDating is een website om Belgische hoopopgeleiden, met het oog op een bestendige relatie, met elkaar in contact te brengen.

Na het testen van de website, constateren ook wij dat het een netwerk is dat inderdaad naar kwaliteit en niet naar kwantiteit streeft.

Dit doen ze door enerzijds profielen met valse informatie te weren en anderzijds alleen kandidaten voor te stellen die ook écht compatibel zijn.

Het idee: de gebruikers echte liefde geven en niet gewoon een handjevol personen aanreiken waarbij het niet verder komt dan een futiele conversatie. Het ijs breken en doelen bereiken door gebruik te maken van een uniek netwerk, dat is het achterliggend idee.

Belangrijkste functionaliteiten

EliteDating toont aan dat het vinden van een ideale partner allesbehalve saai hoeft te zijn. Dit doen ze door middel van een divers scala aan functies, gaande van flirten tot chatten en elkaar op eigen tempo leren kennen – en dat allemaal nog voor de gebruikers elkaar voor het eerst ontmoeten.

Gebruikers met een standaardaccount kunnen een profiel aanmaken en een persoonlijkheidstest uitvoeren. Hierna kunnen ze meteen voorstellen ontvangen en kunnen ze laten zien dat ze geïnteresseerd zijn in een bepaalde andere gebruiker.

Toegegeven, om te kunnen chatten moeten ze wel een Premium-abonnement aanschaffen.

Met zo’n Premium-abonnement kunnen ze dan ook:

 • Contact leggen met andere gebruikers;
 • De resultaten verkrijgen van hun persoonlijkheidstest;
 • Foto’s van andere gebruikers bekijken;
 • Zien wie hun profiel bezocht heeft;
 • En bevestiging ontvangen van gelezen berichtjes.

EliteDating-tips om online een ideale partner te vinden

Wij durven het zegen: online een liefde vinden, het is niet altijd even eenvoudig. Alhoewel sites zoals EliteDating het proces een stuk kunnen vereenvoudigen door jou rechtstreeks in contact te brengen met andere verwante singles in jouw omgeving, is het toch belangrijk om een strategie uit te dokteren om maximale successen te bekomen.

Een eerste positieve noot is dat de website een blog bevat waar je tips kan vinden om singles in jouw netwerk te ontmoeten. Bovendien geeft die blog ook ideeën mee om jouw eerste date vorm te geven én nadien ook jullie relatie te versterken.

In de sectie “Gebruikersgids” vind je meteen ook informatie over hoe de EliteDating-website juist werkt en vind je een detailbespreking van de compatibiliteitstest.

Je zal er ook enkele tips terugvinden om jouw profiel extra aantrekkelijk te maken, een hoger interactieniveau te bereiken en doeltreffender die ene persoon te kunnen bereiken.

In het gedeelte “Singleleven” vind je aanbevelingen om jouw ideale match zowel binnen als buiten EliteDating tegen het lijf te lopen.

Het derde deel is het “Relatie”-gedeelte. Daar kan je allerhande artikelen lezen over verleiding, hoe je een relatie sterk kunt houden of hoe je een pagina om kan slaan na een pijnlijke sisser.

De EliteDating blog is een ideaal hulpmiddel om jouw liefdesleven vorm te geven.

EliteDating prijzen

Abonnement Kosten Kosten per maand
3 maanden 149.70€ 49.90€
12 maanden 155.40€ 25.90€
12 maanden 238.80€ 19.90€

Betrouwbaarheid en zekerheid

EliteDating is een van de weinige datingwebsites waarbij een team van experts de profielen handmatig beoordelen en modereren.

Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat alleen ambitieuze Belgische singles deel uitmaken van het netwerk, singles met de echte intentie om een serieuze relatie aan te gaan.

De experts modereren ieder profiel binnen de 24 à 48 uur.

Wordt er misbruik vastgesteld of is er een vermoeden dat een bepaald profiel niet geheel waarheidsgetrouw is? Dan onderneemt EliteDating meteen actie om de andere deelnemers van het netwerk ultieme veiligheid te kunnen waarborgen.

Alle gebruikers kunnen om die reden dan ook een ongepast gesprek melden door in het hoofdmenu op “Bericht melden” te klikken.

Een ander alternatief is door rechtstreeks contact op te nemen met de EliteDating-klantenservice en de kwestie meteen aan te kaarten. Ook voor andere vragen of problemen, zoals bijvoorbeeld de werking van de website of vragen aangaande de abonnementen, staat die klantendienst steeds paraat.

Contact opnemen met de klantendienst is heel eenvoudig. Het volstaat om het contactformulier in te vullen, een telefoontje te plegen of gewoon een fax of mail te versturen.

Zijn jouw gegevens veilig bij EliteDating?

De privacy van haar gebruikers is voor EliteDating heel belangrijk. Daarom streeft EliteDating ernaar om die privacy ernstig te beschermen met behulp van een veilig versleutelingssysteem. Bovendien garandeert EliteDating dat geen enkel detail van jouw gegevens wordt overgedragen aan derden.

Deze privacyvoorwaarden vormen een ultieme garantie dat jouw persoonlijke gegevens in goede handen zijn, waardoor jij zorgeloos op zoek kunt gaan naar jouw ideale partner.

Hoe kan je jouw Premium-account annuleren?

Als je jouw zielspartner gevonden hebt of niet verder wilt gaan met de dienstverlening van EliteDating, dan kan je de automatische verlening van hun diensten annuleren. Belangrijk om te weten is dat die annulering minstens 7 dagen voor het einde van de abonnementsperiode dient te gebeuren.

Een EliteDating Premium-abonnement annuleren, kan je doen door middel van:

 • Het invullen van het annuleringsformulier op de website;
 • Een bericht te versturen naar het gebruikersteam;
 • Een bericht te versturen per fax.

Opgelet: om misbruik te voorkomen moet je de annulering verifiëren aan de hand van de persoonlijke beveiligingscode. Die code kan je vinden op de pagina “Informatie over mijn account”.

Hoe kan je jouw profiel op EliteDating verwijderen?

Als je niet langer deel wilt uitmaken van het EliteDating-netwerk, kan je jouw profiel eenvoudig verwijderen door naar de pagina “Mijn account” te gaan. Vervolgens moet je klikken op het gedeelte “Informatie over mijn account”, waar je de mogelijkheid zal vinden om jouw account te verwijderen.

Van zodra je die mogelijkheid ingewilligd hebt, verdwijnen al jouw gegevens meteen van de website en zal je ook geen meldingen meer ontvangen van EliteDating.

Wil je in de toekomst opnieuw lid worden van het netwerk? Dan zal je jezelf opnieuw moeten registreren en een nieuw profiel dienen aan te maken.

EliteDating Rating: Onze mening

VOORDELEN NADELEN
Het is een gemeenschap van singles met een hoog academisch niveau: 70% heeft een universitaire studie achter de kiezen

Het systeem is gebaseerd op persoonlijke affiniteiten

Het spel “leuk of niet” maakt het tonen van interesse in andere gebruikers extra toegankelijk

Alle profielen worden handmatig geverifieerd

Er is een evenwicht tussen het aantal alleenstaande mannen en vrouwen: 50% vrouwen, 50% mannen

Lokale netwerken, maar toch de mogelijkheid om in contact te komen met buitenlandse singles. EliteDating is momenteel operationeel in maar liefst achttien verschillende landen.

Handige blogs boordevol tips om online jouw liefde te vinden, dates te plannen, tips aangaande seksualiteit en ook gewoon info over hoe je een relatie dient te onderhouden

Premium-gebruikers krijgen een 100% contactgarantie

Breed aanbod aan mogelijkheden om contact op te nemen met de klantendienst: online contactformulier, telefonische bereikbaarheid, per fax, mail of zelfs per gewone post

Gratis applicatie voor Android- en iOs-apparaten

Er is geen optie om een abonnement te proberen gedurende één maand: de minimumperiode bedraagt drie maanden

Je kan alleen alle foto’s van andere gebruikers zien als je een Premium-account hebt

Datingsite EliteDating is dan misschien maar vrij recent actief in België, maar toch heeft het zich in minder dan een jaar weten te profileren als het voorkeursplatform voor Belgische singles die op zoek zijn naar een professionele en ambitieuze partner.

Een van de voornaamste pluspunten van deze website is dat het singles van hoog niveau verbindt en hierbij rekening houdt met hun locatie, leeftijd, academisch- en/of werkniveau en hun persoonlijkheidskenmerken.

Om dat te verwezenlijken maakt het gebruik van een speciaal matchmakingsysteem waarmee je aan de hand van een compatibiliteitssysteem en enkele vermakelijke functionaliteiten jouw ideale date vinden kan.

Dit is ongetwijfeld een uitmuntende methode om jouw online datingervaring niet alleen efficiënt, maar tevens ook amusant te maken.

Alhoewel het zich voornamelijk profileert als een website om mensen te daten met een hoog niveau, vinden we de community op zich wel erg gastvrij.

We vinden geen valse profielen en zien dat de gebruikers ook echt de intentie hebben om een partner te vinden en een langdurige relatie aan te gaan.

Is het jouw doel om gelijkgestemde singles te vinden in jouw regio? Gewoon samen te genieten van een romantische wandeling en te verdwalen in elkaars liefdevolle ogen? Dan is EliteDating inderdaad de beste plaats om die zoektocht vorm te geven.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.