Skip navigation

Hoe start je een serieuze relatie zonder je vrienden te verliezen

Laatste update: April 13, 2018

Als mensen aan een serieuze relatie beginnen, is het erg makkelijk om je vrienden te verliezen. Je focus ligt gewoon ergens anders en dat is begrijpelijk.

Wat moet je doen om een gezonde relatie te beginnen, zonder je vrienden uit te sluiten?

#1 – Verkies liefde niet boven vriendschap

Het is niet goed om te denken dat je moet kiezen tussen liefde en vriendschap. Als je echt een gezonde en intense relatie wilt creëren, is dit waarschijnlijk het beste advies wat je moet overwegen: je partner moet ook je beste vriend zijn.

In een relatie waar liefde en vriendschap de twee pijlers zijn, zal je partner je het ook beter begrijpen als je het leuk vindt om soms ook wat tijd met vrienden door te brengen.

Liefde is kwetsbaarder dan vriendschap, dus zorg dat je beide lijnen koestert.

Als je ervoor zorgt dat jouw vrienden je partner ook als vriend zien, creëer je een dynamische geheel, waarin je niet het gevoel hoeft te hebben dat je moet kiezen tussen je partner of je vrienden.

#2 – Leer om efficiënt met je tijd om te gaan: Zorg dat je in contact blijft met je vrienden

Zorg dat je altijd in contact blijft met je vrienden. Bel ze, stuur ze berichten, wees geïnteresseerd in hun leven.

We leven in de 21ste eeuw en gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg technologieën om met mensen in contact te blijven!

#3 – Betrek je vrienden bij je liefdes relatie

Niemand wil graag het derde wiel aan de wagen zijn. Toch maken mensen in een nieuwe relatie regelmatig de fout om of juist heel veel over hun partner te spreken of juist helemaal niet.

Als een vriend plotseling een conversatie verandert in een monoloog over zijn relatie, kan dit het moment zijn dat men de vriendschap verliest.

Het is erg belangrijk om een juiste balans te vinden tussen te veel of te weinig vertellen.

Ons advies is om te zorgen dat de vriend voelt dat hij of zij nog steeds deel uitmaakt van je leven, inclusief je relatiestatus.

Aan het eind van het verhaal, als het je lukt om de vriendschap én de liefde te behouden, zal je het gelukkigste mens ter wereld zijn!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.