Skip navigation

Liefde vinden na 50

Als er één regel geldt in de wereld van de liefde, dan is het dat er geen leeftijdsgrens aan verbonden is!
Dat betekent dat je nooit te oud bent een persoon te vinden aan wie jij je hart kunt verpanden en er zijn een groot aantal datingsites beschikbaar, die je kunnen helpen bij het vinden van een partner. We zijn ons echter bewust van het feit, dat het internet een bijzonder verwarrende plaats kan zijn en dat de meerderheid van de datingsites voor senioren ( met respect uitgesproken) behoorlijk gecompliceerd van aard kunnen zijn.
Daarom hebben wij een lijst samengesteld van de beste datingsites voor ouderen ( ook met respect uitgesproken) in België.
Sta jij klaar om opnieuw op ontdekkingsreis te gaan in de wereld van het daten?

Read more
Read less
site
sterke punten
Redactiescore
aantal leden
gebruikersscore

Parship

 • Het nr. 1 datingplatform voor serieuze relaties
 • Hoge succeskans: 38% vindt bij ons een partner
 • Matching op basis van een unieke persoonlijkheidstest
9.8 / 10
[ Onze analyse ]
1'500'000 singles
ideale leeftijd25-60

Elitedating

 • Datingsite voor singles met niveau
 • De datingsite in België voor hoger opgeleiden
 • Serieuze en ambitieuze singles
9.2 / 10
[ Onze analyse ]
1'500'000 singles
ideale leeftijd30-60+

Parship.be

 • 50+ singles – ook een groot aanbod van actieve 50 plussers
 • Unieke en betrouwbare matchingmethode
 • Veilig – 100% gecontroleerde profielen
8.8 / 10
[ Onze analyse ]
1'200'000 singles
ideale leeftijd50+

Meetic

 • Op internet gaat 1 van de 4 nieuwe verhalen over Meetic
 • Honderd evenementen per maand
 • Een klantenservice die goed bereikbaar is
8.5 / 10
[ Onze analyse ]
2'000'000 singles
ideale leeftijd25+

Een tweede kans op het vinden van liefde

Online dating voor ouderen wordt steeds populairder. Of je nu gescheiden, uit elkaar gegaan of nog alleenstaand bent, of je partner hebt verloren, het is goed mogelijk dat je op specifieke seniorensites mensen vindt, die zich in dezelfde situatie bevinden.
Met de ontwikkeling van het internet en nieuwe technologieën worden ook dit soort websites meer en meer populair en maken ze gebruik van alle mogelijke communicatiemiddelen als video, foto’s, chats en dergelijke om het mogelijk te maken informatie uit te wisselen en contacten te leggen.
Vooral de chat is daarbij een fantastische manier om met anderen te praten, ze te leren kennen en het te hebben over jouw wensen, hobby’s, karaktereigenschappen en zelfs misschien de mogelijkheid van een eerste afspraakje.

De veiligheid van datingsites

De meest populaire en erkende datingsites zijn meestal de sites met de beste veiligheidsmaatregelen. We beseffen echter ook dat het niet altijd gemakkelijk is in te schatten wat die veiligheidsmaatregelen allemaal inhouden en hoe ze werken.
Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste datingsites voor ouderen in België in 2018. Al deze, in onze lijst weergegeven, websites zijn getest door ons team van experts.
Deze anonieme testen zijn gedaan op het gebied van onder andere de veiligheid van de site, de aangeboden communicatiemiddelen, het gebruiksgemak en de kwaliteit van de profielen. Daarom zijn wij van mening dat het van groot belang is eens een kijkje te nemen in deze lijst en een datingsite uit te kiezen waarvan de veiligheidscontrole( zoals gegevensbeveiliging) gewaarborgd is.

Aan de gang gaan op een datingsite voor senioren…

Als je als alleenstaande oudere op zoek bent naar een man of vrouw van jouw leeftijd, dan heb je door het bezoeken van een datingsite de eerste belangrijke stap al genomen: informatie opdoen.
De volgende stap is te gaan nadenken over al je romantische wensen en je verwachtingen, voordat je je ook daadwerkelijk laat registreren.
Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Misschien wil je wel iets meer vrijblijvend? Of wil je liever iemand voor een langdurige vriendschap?
Alles is mogelijk, je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je heel duidelijk hebt en maakt wat je wilt, zodat je de beschikbare gereedschappen van de site optimaal kunt inzetten voor jouw zoektocht.

Als je eenmaal je doel hebt vastgesteld en de datingsite hebt uitgekozen, die de grootste kans biedt dat doel te bereiken, dan kun je je laten registreren: de volgende stap in je datingavontuur is begonnen!
Er zijn websites, die bij het registreren willen dat je een vragenlijst invult. Dat moet de website een beter idee geven wie je bent en wat je interesses en wensen zijn, zodat ze deze informatie in een algoritme kunnen plaatsen. Dit algoritme is een krachtig stuk gereedschap, dat er voor zorgt dat je gekoppeld wordt aan mensen die bij je passen, die matchen, zoals dat in de datingwereld heet.
In principe brengt het alle informatie van alle profielen bij elkaar en gaat dan op zoek naar overeenkomsten. En dat brengt ons tot het volgende punt…

Het creëren van een efficiënt profiel

Het is erg belangrijk veel aandacht te besteden aan het samenstellen van een profiel, want tenslotte vormt dat de representatie van jezelf op de site.
Een foto is ook van groot belang! Je wilt er zeker van zijn dat het naast een afspiegeling van je werkelijke uiterlijk ook zo aantrekkelijk mogelijk overkomt.
De informatie op je profiel moet gedetailleerd zijn, zonder dat je er hele verhalen van maakt. Hoe specifieker je bent, hoe beter idee andere alleenstaanden van je zullen krijgen. Maar het wordt daardoor ook makkelijker verschillende matches te vinden. Het profiel is je digitale alter ego, het beeld dat te zien is door andere alleenstaanden: zorg er voor dat het jou optimaal representeert!

Hoe kies je de juiste dating site voor ouderen?

Met onze ranglijst wordt het wel heel gemakkelijk de perfecte seniorensite uit te kiezen, die het best bij jouw wensen past. Maar zoals we al eerder aangegeven hebben is het van belang dat je eerst je doelstelling duidelijk hebt: wat zoek je precies? Een romantische relatie? Een nieuwe kans op liefde?
Veel sites zoeken matches op basis van overeenkomsten, ervan uit gaande dat twee mensen met dezelfde passies en denkbeelden meer kans hebben verliefd op elkaar te worden. Andere sites richten zich meer op het bieden van mogelijkheden met elkaar in contact te komen, te chatten en te schrijven en zelf te ontdekken of er iemand aanwezig is, interessant genoeg om een afspraakje mee te maken.
Het beste dat je kunt doen is onze lijst goed onder de loep te nemen en te ontdekken wat de verschillende senioren datingsites aan opties en kenmerken te bieden hebben. Pas als je een keuze gemaakt hebt die het best bij jou past, is het tijd nieuwe ervaringen op het gebied van daten te beginnen!

Read more
Read less

De beste gerechten voor je eerste date diner

Een bekende gezegde is dat liefde door de maag gaat. Ondanks dat Mexicaans eten altijd wel een goede keuze was voor je eerste date diner, lijkt het er nu op dat de tijden zijn veranderd en dat singles nu liever van andere soorten keukens willen eten. Vermijd exotisch en pittig[...]

Kan je hond jou helpen om een date te scoren? Elite Dating zegt “ja”!

Honden zijn de beste vrienden van een man! Huisdieren zijn loyaal en ontzettend aanhalig. Ze kunnen ook je beste bondgenoot worden wanneer het op datingaankomt. Sterker nog, tegenwoordig vinden veel huisdier-eigenaren de liefde dankzij hun kleine pluizige vriend. Sommige singles ontmoeten mensen wanneer ze hun hond aan het uitlaten zijn[...]

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.