Skip navigation

Liefdes koppels en relaties

Laatste update: January 13, 2016

Met de geboorte en de daarop volgende groei van het internet, heeft de moderne technologie onze levensstijl voor altijd veranderd. Snelle en effectieve communicatie ligt binnen het bereik van onze virtuele vingertoppen, vervult direct onze noden en brengt, bij wijze van spreken, het bedrijfsleven bij ons thuis. Maar als het om ‘enge’ online dating sites gaat, verliezen we onszelf steevast een bos van woorden en foto’s als we proberen een intieme relatie te vinden. Hoewel deze sector is snel blijven groeien, worden steeds meer gekoppelde paren geconfronteerd met een onverwacht dilemma. Echte relaties, gebouwd op vertrouwen en genegenheid, hebben in een chatroom niet veel kans om tot bloei te komen. Terwijl singles nog steeds in drommen naar dating sites komen om hun grote liefde te vinden, gaat er in cyberspace vaak iets belangrijks verloren. Onze perfect geconstrueerde profielen en foto’s zullen nooit echt onze diepste verlangens weergeven, dus eigenlijk kan niets concurreren met een werkelijke ontmoeting. Het eerste contact op een webforum zal wellicht een vonk van interesse opleveren, maar als je hart werkelijk op zoek is naar een langdurige, betekenisvolle relatie kan ons dating advies je werkelijk helpen om die romantische droom werkelijkheid te laten worden.

Gezamenlijke toewijding en relatie verbetering

De meeste stelletjes zijn op zoek naar iets speciaals; een duurzame relatie met een eeuwigdurende passie. In een ideale wereld is het nastreven en cultiveren van deze idealen de moeite waard. In de realiteit echter vraagt het onderhouden van een lange termijn relatie veel werk, loyaliteit en doorzettingsvermogen. Het vergt vele ontmoetingen en maanden van voortdurend contact om een andere persoon goed te leren kennen. Vaak worden onze hoge verwachtingen te niet gedaan, wanneer de eerste periode van ‘rozengeur en maneschijn’ van de romance begint te vervagen.

Internet dating maakt het nog veel moeilijker, omdat de communicatie vaak vrijblijvend en onregelmatig is. Mannen zullen typisch gereserveerd, verlegen en terughoudend over hun persoonlijke leven communiceren, terwijl vrouwen er vaak voor kiezen om meteen alles te onthullen. Dit zorgt voor mogelijke misverstanden en verkeerde interpretaties, welke uiteindelijk leiden tot het verstoren van een potentieel veelbelovend contact.

Verleidingsgeheimen om de ware liefde te vinden

Dating sites kunnen worden gezien als platforms waar we ons portretteren met onze persoonlijkheid, hoop en aspiraties. Verscholen achter het computerscherm is het gemakkelijk je om aantrekkelijk, intelligent en welsprekend voor te doen. Onze ware compatibiliteit wordt pas op de proef gesteld, als wij een fysieke ontmoeting met een potentiële liefde aandurven.

Alvorens het zover komt, is het verstandig om dating advies te volgen. Zo zorg je ervoor, dat je enkel de interesse opwekt van de mensen die het beste bij jouw individuele wensen en behoeften aansluiten. Probeer zo eerlijk mogelijk te zijn bij het beschrijven van jouw fysieke eigenschappen. Gebruik natuurlijke foto’s die een getrouw beeld geven van hoe jij er in het dagelijks leven uitziet. Kies een leuke online naam en ga niet overboord met onnodige uitvoerige beschrijvingen en details. Vergeet niet dat jouw profiel het eerste aanspreekpunt is en dat de eerste indruk echt van groot belang is.

Als het eerste contact wordt gemaakt, wees dan jezelf en wees niet bang om eerlijk te zijn. Ga verder met een redelijke mate van voorzichtigheid en reserve. Je hoeft geen haast te hebben, zeker niet als het (nog) niet comfortabel aanvoelt. Online chatten is een goed begin en het beste is om niet direct te beginnen met videogesprekken. Bedenk dat een beetje spanning en intriges wonderen kan verrichten en een goede flirttechniek is. Het is echt niet nodig om gelijk te reageren op de eventuele toenaderingen van iemand.

Als de online communicatie vooruitgang boekt en er is een echte band wordt gebouwd, zul je vanzelf aanvoelen wanneer het tijd is om werkelijk een afspraakje te regelen. Voor jouw afspraakjes hebben wij nog enkele belangrijke tips om in gedachten te houden, zoals kleed je casual maar met stijl en raffinement. Ga naar de kapper, maak je mooi op (of laat je door een vriendin helpen) en natuurlijk aandacht besteden aan jouw persoonlijke hygiëne.

Realistische verwachtingen van vrouwen en mannen

Zowel mannen als vrouwen hebben elk hun eigen vooropgezette ideeën over hun ‘soulmate’. Vrouwen uiten hun gevoelens meestal openlijk zodra deze gevoelens zich ontwikkelen. Mannen zijn van nature voorzichtiger en nemen hun tijd om de situatie te evalueren en bekijken. Zij staan hun hart niet toe over het hoofd te regeren, totdat ze zeker weten dat ze de liefde van hun leven hebben gevonden. Mannen vinden het ook moeilijker om zich in een echte vaste relatie te storten. Dit uit angst om gekwetst te kunnen worden en voor de verantwoordelijkheid van een vaste relatie.

Het is logisch dat vrouwen, om hun verwachtingen van hun mannelijke tegenspelers te evalueren, voldoende tijd nemen om op natuurlijke wijze de relatie om te vormen tot een vaste relatie. Vrouwen vinden vooral ridderlijke charme, vleierij en een goed gevoel voor humor in een man aantrekkelijk. Mannen hebben de neiging om een vriend en vertrouweling te zoeken, waarbij ze in tijden van nood terecht kunnen. Ze willen iemand die liefdevol aanwezig is om hen en een stevige schouder te bieden waarop zij kunnen leunen. Een vrouw die hem begrijpt en zijn manier van leven respecteert.

Hoewel deze waarnemingen clichématig en op ‘in vakjes denken’ mogen lijken, hebben beide geslachten hun rudimentaire behoeften. Het maakt niet uit hoeveel een paar van elkaar houdt, de eerste opwinding van saamhorigheid en hechte intimiteit neemt steevast af met de tijd. Alle koppels groeien en veranderen, zeker als het huwelijk en kinderen in de vergelijking komen. De behoeften van de familie, verantwoordelijkheden, werkverplichtingen, persoonlijke groei en rijper worden vereisen een flexibele en positieve houding.

Voor sommigen vraagt het handhaven van een actief seksleven om innovatie en experimenten en de bereidheid aan beide zijden het vuur brandende te houden. Dit kan voorkomen dat een relatie gaat haperen, of uit elkaar valt. In een langdurige, gezonde relatie is altijd plaats voor de vrijheid van meningsuiting en wordt een diepe vriendschap aangemoedigd. Belangrijk zijn een gevoel van vertrouwen, loyaliteit en een verlangen om al het goede in de partner te stimuleren. Echte liefde, indien gekoesterd en beschermd, zal altijd zegevieren.

Learn more about "Online dating tips"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.