Skip navigation

Eerste dates: ‘de volgende extreme sport?’

Laatste update: July 19, 2018 door Nikolaj

Verliefd worden is nogal een avontuur.

Wanneer je gevoelens begint te krijgen voor iemand, ervaren je lichaam en geest een serie van symptomen die volgens vele wetenschappers gelijkaardig zijn aan het gevoel van drugs innemen of aan de manier waarop je reageert wanneer je betrokken bent in een extreme sport.

Je hart slaat sneller, je lichaam trilt, de nervositeit… Al deze effecten komen op wanneer je je engageert in een gedurfd avontuur of wanneer Cupido je geraakt heeft met zijn pijl en boog.

Voor vele jaren zijn onderzoekers en dating experten overeen gekomen dat er een een correlatie is tussen de vrijgelaten hormonen wanneer je aan extreme sporten doet en wanneer mensen uitgaan op hun eerste date en wanneer ze zich aangetrokken beginnen te voelen tot hun partner.

Uitgaan op een eerste date is zoals uit een vliegtuig springen!

Een eerste date kan een spannende ervaring zijn.

Eigenlijk toonde een recent wetenschappelijk onderzoek aan dat een eerste date idee je in dezelfde rush kan brengen dan wanneer je deelnam aan een extreme activiteit zoals skydiving of uit een vliegtuig springen!

De studie toonde aan door de universiteit van Woverhampton en de Bear Grylls, Adventure, een Bimingham gebaseerd bedrijf dat avontuurlijke uitdagingen voorstelt om je limieten te testen, toonde aan dat de spanning gedurende een blind date identiek is aan de sensatie die gecreëerd wordt wanneer je activiteiten doet die bepaalde risico’s inhouden.

Meer dan 2000 volwassenen werden ondervraagd en 54% van hen dachten dat uitgaan op een eerste date een spannende ervaring was.

De meest bijzondere bevinding is dat een verbluffende 78% van de ondervraagden toegaven dat ze zenuwen ervoeren bij hun eerste date wanneer ze hun match in levende lijve zouden zien.

Een eerste date kan adrenaline boosten in een gelijkaardige manier als extreme sporten doen!

Een eerste date is een spannende ervaring!

Extreme sporten kunnen een spanning en angst met zich meebrengen. Zenuwen voor een eerste date kunnen dit ook met zich meebrengen voor sommige singles.

Volgens de studie gaf 1 op 3 ondervraagde singles toe dat ze bloosden door schaamte wanneer ze hun date ontmoetten.

Anderen (ongeveer 10%) waren zo gestresseerd door de ervaring dat ze niet anders konden dan liegen tijdens hun date.

De beste avontuurlijke eerste date idee voor singles in België!

Als een date is zoals een extreme sport, waarom dan beide ideeën niet met elkaar mixen?

Sporten is geweldig om het vrijlaten van energie, maar is ook fantastisch om fysiek contact te creëren en mensen dichter bij elkaar te brengen.

Adrenaline-pompende oefeningen en extreme sporten kunnen echte goede opties zijn voor eerste dates.

Activiteiten zoals karting, hiking, klimmen of bungee springen kunnen je een memorabele date bezorgen. Het begin van een nieuw romantisch avontuur.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.