Skip navigation

5 tips om jullie eerste kerst als stelletje te overleven

Laatste update: December 19, 2018 door Nikolaj

Jullie eerste date, jullie eerste zoen, de eerste keer samen in bed…. Jullie eerste keer Kerstmis vieren als stelletje en met de schoonouders!

De eerste ontmoeting tussen jou en de ouders van je partner kan een ongemakkelijk avontuur zijn, helemaal als jullie eerste ontmoeting plaatsvindt rond kerst.

Deze uitdaging kan beslissend zijn voor de toekomst van jullie relatie.

Ga jij dit jaar ook kerst vieren met je schoonfamilie, maar weet je niet hoe je dit gaat overleven?

Hieronder staan 5 effectieve tips die je zullen helpen om jullie eerste kerst samen als stel te overleven.

Het ultieme stappenplan om de eerste kerst met je partner te overleven

1. Zorg voor een evenredige tijdsverdeling.

Je schoonouders voor het eerst ontmoeten tijdens de feestdagen kan een grote bron van stress zijn.

Een eerlijke oplossing is om jullie tijd eerlijk te verdelen en de helft van de tijd door te brengen met jouw familie en de andere helft van de tijd met de familie van jouw nieuwe partner. Je kan dus bijvoorbeeld kerstavond met je schoonfamilie doorbrengen en de eerste kerstdag gebruiken om je nieuwe partner voor te stellen aan je ouders en de rest van de familie.

2. Verras je schoonouders met een kerstcadeau.

Kleine details kunnen echt het verschil maken. Als je je schoonfamilie een origineel kerstcadeau geeft, dan zullen ze denken dat je een erg belangstellend en aardig persoon bent. Een goede eerste indruk achterlaten is de kern tijdens je eerste kerst met de schoonfamilie.

3. Vermijd controversiële onderwerpen tijdens kerstgesprekken.

Een kerstdiner met je schoonfamilie (en ook met je eigen familie!) kan beginnen als het grootste feest van het jaar, maar eindigt makkelijk in een ramp. Hoe meer mensen, hoe meer meningen, maar gespreksonderwerpen zoals politiek, extreme religieuze idealen of verhalen over je ex kun je maar beter achterwege laten!

4. Bedenk van tevoren een exitstrategie.

Vooral voor kleine kinderen is kerst een periode vol magie en illusie, maar voor nieuwe stelletjes kan het ook een speciale gelegenheid zijn! Er kan van alles gebeuren tijdens kerstavond of eerste kerstdag met de schoonfamilie. Dus je kan maar beter voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen! Je droomt natuurlijk van een mooie eerste kerst als stelletje, maar een klein detail of een bepaalde misplaatste opmerking kan onherstelbare schade aanrichten in jullie relatie.

Het beste is om een exitstrategie te bedenken voor het geval dat dingen niet gaan zoals je had verwacht tijdens jullie eerste kerst als stelletje.

Jij en je partner kunnen van tevoren een plannetje of exitstrategie bedenken om te gebruiken als een van jullie zich onverwachts toch wel erg oncomfortabel voelt met de schoonfamilie of jouw eigen familie.

Jullie kunnen een teken of een woord verzinnen die alleen jullie zullen herkennen als exitstrategie. Dit teken of woord betekent dat jullie genoeg tijd hebben doorgebracht met de familie en dat het dus tijd wordt om gedag te zeggen!

5. Plan een romantisch avontuur voor twee in.

Misschien heb je wel geluk en verloopt het eerste kerstdiner met je schoonfamilie erg soepel. Of het nu goed of fout gaat op die speciale dag, is eigenlijk niet zo belangrijk. Belangrijker is namelijk dat jullie als stel samen wat tijd vrijmaken tijdens de kerstperiode om met z’n tweetjes door te brengen.

Een geweldig romantisch avontuur is bijvoorbeeld om een paar daagjes weg te boeken: heerlijk met z’n tweetjes romantisch naar het platteland of een andere grote stad in België om lekker te genieten van de mooie kerstmarkten en lekker eten.

Het doel is om jullie eerste kerst samen een onvergetelijk te maken en 2019 te beginnen met liefde, passie en magie!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.