Skip navigation

Het geheim van een succesvolle liefdesrelatie

Laatste update: January 13, 2016

Single avonden, datingsites en online applicaties: de zoektocht naar een date is de afgelopen jaren geëvolueerd. Hetzelfde geldt voor de verhoudingen tussen man en vrouw. We komen sneller bij elkaar, maar gaan ook even snel weer scheiden, vreemdgaan wordt ook steeds vaker waargenomen in echtelijke relaties. Iedereen droomt van een leven samen. Een bloeiende en romantische relatie waarin beide partijen heel gelukkig zijn. Het is de garantie van veiligheid: het geeft je de zekerheid om mooie plannen voor de toekomst te maken. Hoe krijg je het geluk aan je zijde om een gelukkig en duurzaam huwelijk te hebben? Afgezien van enkele onvermijdelijke concessies, hebben wij kleine geheimen om jouw doel zonder problemen te bereiken!

Het vinden van de perfecte partner

Om succesvol te zijn in de liefde, moeten we eerst op zoek naar de juiste partner en dus: ga op zoek naar de perfecte kandidaat. Prince Charming bestaat niet, maar je kunt wel de persoon vinden die qua aantrekkingskracht en intellect het beste bij je past. Om dit te bereiken, is het belangrijk je eigen kansen te creëren door mogelijkheden te scheppen in het ontmoeten van nieuwe singles. Je kunt naar datingsites om een eerste selectie van potentiële profielen te maken in je omgeving.

Na de eerste jaren van passie en wederzijdse ontdekking moet je je relatie zien te onderhouden: het is één van de geheimen van een goede relatie, maar het kan een hele lastige opgave zijn als je niet weet hoe je het moet aanpakken. Je moet beide je bijdrage leveren om het een succesvolle teamprestatie te maken! Om je huwelijk succesvol te maken, moet je beide investeren in de relatie. Elke uitdaging ga je samen aan en je leert om op de juiste manier te communiceren zonder gefrustreerd te raken.

Leren om samen beter te communiceren

Luister naar elkaars verwijten, maar zorg ook dat ze meteen worden uitgesproken: het is van essentieel belang! Het laat je partner weten welk pad hij moet bewandelen, wat hij kan doen of hoe hij het risico kan verkleinen om onnodige spanningen te veroorzaken. Kritiek krijgen van de persoon die je lief hebt, is niet gemakkelijk, maar het is noodzakelijk om misverstanden en woordenwisselingen in je relatie te duiden. Ongemakken niet uitspreken, voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van je relatie. Het is dan soms verrassend om te merken dat ogenschijnlijk gelukkige koppels gaan scheiden door deze problematiek in de relatie. Mensen die niet communiceren, stuiten op een muur. In termen van de relatie, het is geen geheim: je moet communiceren!

Bovendien, maak onderscheid tussen concessies en compromissen. Bijvoorbeeld, als je partner jou verbiedt om uit te gaan met vrienden, dan is het belangrijk om hem te wijzen op het belang van wederzijds vertrouwen en jouw behoefte aan vrijheid. De concessie zou zijn om je uitgaansavond te annuleren, omdat je bang bent de relatie anders te schaden. Een goed compromis zou zijn om hem alle details te geven van jouw feestje, hem te bellen zodat hij is gerustgesteld en op een redelijke tijd terug te keren naar huis.

Vergeet niet dat het, het gemakkelijkst is om een probleem meteen uit de wereld te helpen, wanneer het zich voordoet, vooral als het gebaseerd is op een misverstand. Je voorkomt hiermee dat het probleem complexer en onduidelijker wordt na verloop van tijd. Kniezen, wroeging of leven met frustratie, is het versnellen van een breuk in de relatie.

Breng voldoende tijd met elkaar door voor een gezonde relatie

Kinderen, werk, vrienden, familie: er blijft weinig tijd over voor je partner! Echter, één van de sleutels naar een succesvolle relatie is voldoende tijd voor elkaar vrij te maken. Verlies elkaar en de relatie niet uit het oog. Wanneer je je aan deze regel houdt, zal je merken dat je relatie bestand is tegen de drukte van alledag.

Met de jaren nemen de externe factoren toe, dus zorg ervoor dat je familie, je werk, je relatie en gerelateerde activiteiten in balans zijn. Of het nu thuis, op vakantie of in je dagelijks leven is, zorg ervoor dat de momenten van intimiteit voortdurend aanwezig zijn. Neem het initiatief om je partner blijvend uit te dagen: je partner zal je bereidheid en je moeite voor de relatie waarderen.

Het tonen van belangstelling en genegenheid is tevens van essentieel belang. Doe je dat niet, dan zal de intimiteit plaats moeten maken voor een grote afstand tussen jou en je partner. Zorg dat je samen leuke activiteiten onderneemt en wees lief voor elkaar. Leef elke dag alsof het de laatste kan zijn en wissel zo nu en dan de dagelijkse sleur af met een gezellig weekendje weg. Kleine gebaren of grote verrassingen zijn belangrijk in een huwelijk om het te laten slagen en te laten bloeien. Het hangt af van de energie die je erin steekt en de wil om leven samen tot een succes te maken.

Learn more about "Liefdes koppels en relaties"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.