Skip navigation

be2 Bericht

Laatste update: February 21, 2024 door Nikolaj

Be2 is een van de belangrijkste matchmakers in België. Het online portaal zag het geboortelicht in 2004 en verspreidde zich al snel naar andere landen om nog meer geslaagde matches te garanderen. In 2008 werd Be2 uiteindelijk geïntroduceerd op de Belgische markt.

De datingpagina telt momenteel een uitgebreid netwerk van meer dan 30 miljoen singles van overal ter wereld. Iedere dag opnieuw komen ruim 20.000 mannen en vrouwen van meer dan veertig jaar, samen om elkaars liefde te vinden.

Duizenden Belgische singles hebben hun lot reeds in handen van Be2 gelegd. Dat mag niet verbazen: het biedt een veilige omgeving en een evenwichtige verhouding van ongeveer 43% mannen en 57% vrouwen.

Het success van Be2 schuilt onder andere in zijn unieke persoonlijkheidstest en zijn exclusief algoritme om singles van meer dan 40 jaar met overeenkomstige kenmerken aan elkaar te verbinden en zo de liefde opnieuw een kans te bieden.

Be2: Hoe werkt het?

Registreren op Be2 is volledig gratis en neemt slechts enkele minute in beslag.

Om toe te treden tot de unieke gemeenschap van volwassen singles, moet je in de eerste plaats jouw gegevens invullen en een vragenlijst vervolledigen. In deze vragenlijst wordt onder andere gepolst naar jouw persoonlijke voorkeuren en jouw amoureuze attitudues, om zo tot een persoolijk profiel te komen.

Het doel van dit kort registratieproces: ontdekken welke soort relatie en partner het best bij jou past, om zo tot een betere match te komen.

>> Registreer je nu hier voor be2, helemaal GRATIS! <<

De persoonlijkheidstest van Be2

De compatibiliteitstest van dit huis is gebaseerd op een wetenschappelijk model dat allerhande persoonlijkheidsaspecten analyseert en ook demografische en psychologische gegevens in rekening brengt.

De resultaten van deze test worden gebruikt om verbindingen te leggen met aansluitende gebruikers. Om het zoekproces te versnellen werkt Be2 samen met allerhande partners die zo een nog betere match kunnen verzorgen.
Toegegeven: het voltooien van de persoonlijkheidstest neemt een aanzienlijke tijd in beslag gedurende het registratieproces, maar het komt dan ook alle eer toe: het blijkt een doeltreffend instrument te zijn om verschillende gebruikers efficiënt aan elkaar te linken.

Hoe maak je een profiel op Be2?

Van zodra je de vragenlijst hebt afgewerkt, kan je jouw profiel bewerken door je interesses toe te voegen en enkele foto’s in jouw galerij te uploaden.

Bovendien heb je de mogelijkheid om een persoonlijk bericht neer te pennen en jouw verwachtingen kort te beschrijven. Voor het unieke alogoritme is het noodzakelijk om basisgegevens in te voeren over onder andere jouw uiterlijk, jouw professioneel niveau, jouw inkomen, jouw hobby’s, jouw woonplaats, je religieuze overtuiging en jouw aantal kinderen.

Dat lijkt misschien een sterke inbreuk op je privacy, maar die gegevens zijn broodnodig om een ideale metgezel te vinden. Je wilt uiteraard toch dat het online daten ook alle slaagkans krijgt? Je kan daarom ook aanvullende informatie opnemen over bijvoorbeeld je vakantie- en eetgewoonten, andere gewoonten en jouw verwachtingen binnen een relatie. Des te meer informatie je toevoegt, des te eenvoudiger het zal zijn om een geschikte match te vinden.

Weet trouwens ook dat gebruikers met foto’s het een stuk eenvoudiger hebben om tot een uiteindelijk afspraakje te komen. De Be2-specialisten wisten ons zelfs te vertellen dat slechts 3% van de gebruikers reageert op op mensen zonder afbeeldingen.

Wil je een completer en aantrekkelijker profiel, dan upload je maar beter enkele foto’s. Je kan hierbij aangeven of ze al dan niet publiek zichtbaar zijn voor andere gebruikers.

In dat laatste geval kan je immers via het anonieme web vertrouwd raken met de verschillende opties. Nadien kan je nog steeds de beslissing nemen om jouw galerij alsnog publiek zichtbaar te maken.

be2 belgie

Ontmoet singles op Be2

Nu is het louter nog een kwestie van het contact maken en chatten met de andere gebruikers op het platform. Hiervoor zal je matches (compatibele gebruikers) moeten kiezen op basis van de voorstellen van het platform of door gebruik te maken van de handige zoekfunctie waarmee je singles in jouw regio te zien krijgt.

De beste manier om tot een eerste date te komen, is volgens ons door eerst een privé gesprek met de andere gebruiker te starten en elkaar zo te leren kennen.

Om berichten naar andere singles te kunnen versturen moet je wel een van de verschillende abonnementsvormen van Be2 aanschaffen.

Be2 in 3 krachtpunten

Be2 zorgt ervoor dat je jezelf kunt etaleren ten opzichte van jouw ideale partner en baseert zijn online datingstrategie hiervoor op drie essentiële krachtpunten:

  • Het affiniteitssysteem: De voornaamste aantrekkingskracht van deze website schuilt in zijn compatibiliteitstest. Deze test analyseert onder andere psychologische, sociologische en persoonlijkheidskenmerken. De resultaten van deze analyse worden gebruikt om sterk gerelateerde matches voor te stellen.
  • Contactgarantie: Alle datingsites garanderen tegenwoordig een connectie met honderden singles in jouw regio. Be2 werkt anders en garandeert niet alleen een connectie, maar bovendien ook 10 effectieve matches aan al zijn abonnees (gebruikers met een Premium-account).
  • Connecteer met mature singles overal ter wereld: De focus van dit netwerk ligt uiteraard bij het verbinden met singles in jouw regio, maar dat hoeft geen verplichting te zijn. Zo is het mogelijk om ook internationaal op zoek te gaan naar een geschikte partner. Aangezien het platform ook in andere landen actief is, kan je mannen en vrouwen van over de hele wereld ontmoeten. Be2 heeft zelfs een mobiele versie beschikbaar zodat je zelfs op reis verder kan flirten.

Dit zijn de singles op Be2

In België zijn er natuurlijk al tientallen datingsites voor twintigers en dertigers. Be2 staat natuurlijk ook open voor deze leeftijdscategorie, maar focust zich toch voornamelijk op het iets matuurdere publiek.

Het doel is om alleenstaande, gescheiden of verweduwde veertigplussers die een langetermijnrelatie willen aangaan, een eigen plek te bieden.

Veel van de singles die we op deze website vinden, zijn voornamelijk op zoek naar een eerste vriendschappelijke connectie, gesprekjes en uiteindelijk een afspraakje. Het idee: eerst de aanbevolen partners leren kennen, zien of er een vonk tussen hen ontstaat en pas nadien serieuzere verplichtingen overwegen.

Het feit dat je eerst een uitgebreide vragenlijst moet invullen om deel uit te kunnen maken van het platform, toont aan dat gebruikers ook effectief serieuze intenties hebben en ernaar streven om hun liefdespartner ook effectief op het internet te vinden.

Be2 testen

Uiteraard gingen ook wij aan de slag met de website en stelden we ons de vraag: kan je een partner vinden op Be2? We kunnen alvast zeggen dat het platform als een plaats dient om alleenstaande veertigplussers met gelijkaardige hobby’s, interesses en levensvisies met elkaar in contact te brengen en uiteindelijk ook tot een relatie te komen.

De eerste maal dat we inlogden, zagen we dat het platform inderdaad het idee van levenslange matches serieus neemt.

De persoonlijkheidstest en de dooropvolgende voorstellen bleken ook die filosofie hoog in het vaandel te dragen.

De andere gebruikers bleken ook effectief de intentie te hebben om hun wederhelft op het platform op te sporen.

Er waren vrijwel geen lege profielen te vinden. Dat wil zeggen dat het als gebruiker natuurlijk belangrijk is om ook jouw profiel aan te vullen met een beschrijvende tekst, je interesses en eventuele foto’s.
Gebruikers die een abonnementsformule aangaan krijgen een contactgarantie. Deze contactgarantie impliceert een succesvolle communicatiefunctie met maar liefst 10 aanbevolen partners.

Het platform bevat tevens een gedeelte waarin je de succesverhalen van andere gebruikers kan terugvinden, net als hun mening over de diensten van Be2.

Een positief teken aan de hemel: het is mogelijk om een date te plannen via de contactpagina.

Belangrijkste functionaliteiten

Op Be2 kan je je gratis registreren, een profiel aanmaken en de persoonlijkheidstest vervolledigen.

Als standaardgebruiker kan je bovendien ook de andere profielen in de community bezoeken en bekijken.

Voor de andere functies zal je echter over een Premium-abonnement moeten beschikken.

Als abonnee kan je bijvoorbeeld:

  • Een onbeperkt aantal berichten verzenden
  • Ontvangen berichten lezen
  • Zien wie je profiel bezocht heeft
  • Gebruikers toevoegen aan jouw favorietenlijst
  • De foto’s van de andere gebruikers zien (indien zij hiervoor hun toestemming gaven)

Be2 prijzen

Abonnement Kosten Kosten per maand
3 maanden 149.70€ 49.90€
6 maanden 155.40€ 25.90€
12 maanden 238.80€ 19.90€

Betrouwbaarheid en zekerheid

Het online vinden van een partner heeft dan wel heel wat voordelen te bieden, maar brengt anderzijds ook de nodige risico’s met zich mee. Daarom biedt Be2 een veilige en betrouwbare omgeving aan waar Belgische singles van boven de veertig jaar elkaar kunnen leren kennen zonder zich zorgen te moeten maken over pakweg hun privacy.

Het platform krijgt ondersteuning van een groep van experts op vlak van online dating. Deze experts beoordelen ieder profiel en modereren indien nodig, met als doel: een gemeenschap van singles creëren die uiteindelijk een stabiele relatie hopen te vinden.

Gebruikers kunnen via de klantenservice profielen melden die niet aan de basisregels voldoen.

Be2 verbindt verwante singles, maar het is en blijft de gebruiker die uiteindelijk beslist met wie hij zijn informatie deelt en wie zijn profiel mag zien.

Veel mensen maken zich terecht zorgen over het gebruik en de veiligheid van hun gegevens, zeker bij het aanschaffen van een premiumabonnement.

De betaling van het premiumabonnement gebeurt gelukkig via een beveiligingssysteem dat voorzien is van het SSL-certificaat. Dit is een technologie die de gegevens van de gebruiker versleutelt opdat ze niet door anderen kunnen gestolen worden.

Indien je meer vragen hebt over hoe Be2 werkt, verwijzen we je door naar de contactpagina waar je contact kan opnemen met het ondersteuningsteam of naar de pagina met veelgestelde vragen.

Hoe kan je jouw Premium-account annuleren?

Belangrijk om te weten is dat de abonnementen van Be2 automatisch worden vernieuwd. Annuleren moet met andere woorden handmatig gebeuren (jouw profiel verwijderen of overschakelen naar een standaardprofiel).

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een partner gevonden hebt of niet langer gebruik wilt maken van de premiumdiensten. In dat geval kan je jezelf afmelden door naar het instellingengedeelte van je profiel te gaan.

In het onderdeel “Uw abonnement” vind je de informatie over de resterende termijn van jouw premiumabonnement en vind je de mogelijkheid om deze te annuleren.

EliteDating Rating: Onze mening

VOORDELEN NADELEN
Gratis registreren

Community van singles van 40 jaar of ouder

Voorgestelde matches op basis van affiniteit

Persoonlijkheidstest

Contactgarantie met minimaal 10 andere singles (alleen voor premiumgebruikers)

De gebruiker kiest zelf welke foto’s hij wilt laten zien

Evenwichtige verdeling: 57% vrouwen en 43% mannen

Online beschikbaar in verschillende talen en landen

Applicatie voor iOS en Android

De enigszins beperkte standaardfuncties

De uitgebreide en gedetailleerde compatibiliteitstest

Gebruikers met een standaardaccount kunnen niet zien welke gebruikers hun profiel bezocht hebben

In enkele jaren tijd heeft Be2 zich weten te bewijzen als een van de meest effectieve matchmaking portalen op de Belgische markt.

Iedere dag opnieuw slaagt het erin om duizenden veertigplussers met elkaar in contact te brengen op basis van eenvoudige affiniteitsaspecten. Net dat blijkt de reden voor het grote succes te wezen.

Het registratieproces kan echter soms eindeloos lijken door de grote stroom aan vragen tijdens de persoonlijkheidstest. Toch is het een erg handig hulpmiddel om mensen die op dezelfde golflengte zitten, met elkaar in contact te brengen.

Enerzijds neemt het registreren heel wat tijd in beslag door het beantwoorden van de vragen en het ingeven van gegevens en foto’s, maar anderzijds weet de compatibiliteit van de aangeraden gebruikers dat sterk te relativeren.

Alhoewel er al andere pagina’s ontworpen werden voor mature singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie, gaat Be2 toch een stap verder door gebruik te maken van een uniek algoritme dat op basis van affiniteiten contacten weet te garanderen (en zijn beloftes ook effectief nakomt).

Sterker nog: momenteel vindt maar liefst 41% van de singles zijn wederhelft via Be2.

Is het jouw doel om jouw volgende levensgezel online te ontmoeten en dat bovendien in een stimulerende, aangename en dynamische omgeving te doen? Dan is Be2 meer dan alleen een goede gok.

be2.be succesverhalen

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.