Skip navigation

De eerste vakantie als koppel

Laatste update: October 9, 2015

Je bent verliefd en aan het dromen van slechts één ding: de maximaal mogelijke tijd doorbrengen met je nieuwe geliefde! Vakanties zijn ideale momenten om elkaar nog beter te leren kennen: je hebt veel vrije tijd om elkaar te ontdekken en geen redenen of werk gerelateerde issues om je zorgen over te maken en ook al geen stresserende dagelijkse routines. Samenvattend: een in partner relatie, vakanties zijn de moment om elkaar te ontdekken, te charmeren en te verkennen. Daarom zal jullie eerste vakantie samen later een mooi moment zijn om aan terug te denken. Wij geven je advies om te onthouden, zelfs wanneer je vakantie voorzien is om te ontspannen, een trip voor twee organiseren zal zeker een aantal interessante situaties met zich meebrengen.

Verwacht niet teveel van je partner

Je wil waarschijnlijk het maximum halen uit je eerste vakantie samen, zelfs tot op het punt dat je teveel spanning op jezelf legt; vergeet niet dat je nog niet weet wat je partner wil als hij of zij op vakantie is. Misschien houdt hij van relaxen aan het zwembad, wanneer jij graag de stad wil verkennen, of hij wil lekker uitslapen terwijl zij bij het ochtendgloren uit bed wil om een stevige wandeling te gaan doen.

Het is heel normaal dat je verschillende meningen hebt over je vakantie, maar dit mag niet leiden tot herhaalde discussies en het verwijt dat je alleen aan jezelf denkt. Natuurlijk is de eerste vakantie als een koppel een perfecte opportuniteit om elkaar te leren kennen en plezier te hebben samen. Daarom is het belangrijk om compromissen te sluiten zodat iedereen tevreden is met de trip (en elkaar niet kunnen verwijten dat de andere egoïstisch is).

Hou je verwachtingen realistisch

Je droomt misschien al een hele tijd over die idyllische plek van je dromen, maar vergeet niet, idealen zijn subjectief. Het diner bij kaarslicht, blote voeten in het zand, de cruise of de champagne bij zonsondergang, of lekker lang slapen bij het geluid van de golven: dat is allemaal mogelijk, op voorwaarde dat je het op voorhand doorspreekt met je partner. Natuurlijk is het magischer als zulke situaties spontaan gebeuren, maar helaas, meestal gebeurt dit niet.

Romantiek is niet één ding, het is een pakket: de sfeer, de manier van spreken, het moment ‘vastgrijpen’ zodat het een moment van jullie twee wordt. De eerste vakantie als een koppel is echt een speciaal moment om elkaar echt te leren kennen. Langs de andere kant, veel mensen hebben de neiging om teveel te verwachten van hun partner, dit creëert het gevoel van verstikking en uiteindelijk, uitsluiting.

Heb plezier als koppel

Om de romantiek te laten duren tijdens jullie vakantie, zal de ideale partner zijn geliefde verzorgen en kleine tekenen van liefde tonen gedurende de hele dag. Ontbijt bereiden om op te eten in de zon, aanbieden zonnecrème te smeren op de rug van de partner, lief vragen om een wandeling aan het strand te doen, etc. Als je inderdaad geen enkel initiatief neemt tijdens jullie eerste vakantie samen, zal je partner vast en zeker twijfelen aan je ware gevoelens over het leven als koppel. Een eenvoudige trip veranderen in een romantische get-away: het is voldoende om lieve woorden te fluisteren, enkele ideeën voor uitstapjes te suggereren, in alle vrijheid om te doen en laten wat jullie willen, zelfs wanneer er iets onverwachts gebeurt.

De eerste vakantie samen als een koppel is essentieel voor jullie verder leven als koppel. We raden aan om op voorhand je partner te leren kennen: wat verwacht die van het leven, wat drijft en motiveert hem, etc. En om deze heerlijke momenten tijdens de vakantie te gebruiken om elkaar nog beter te leren kennen! De herinneringen aan deze vakantie zullen een lange tijd bij je blijven, dus onderschat niet het belang van deze eerste trip.
Geniet van je vakantie samen!

Learn more about "Liefdes koppels en relaties"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.