Skip navigation

Het geheim van daten na je 50e

Laatste update: May 29, 2018

50ers zijn de nieuwe 30ers!

In het afgelopen decennium heeft onze samenleving een nieuwe dating revolutie mee mogen maken die de deuren heeft geopend voor de singles van 50 en ouder, die zonder schaamte een partner willen vinden.

Jaren geleden was het zogenoemde senior daten niet eens een optie.

Maar nu, dankzij het steeds moderner worden van de dating scene met apps en platforms als datingsites 50 plus, kunnen 50+ singels de liefde een tweede kans geven.

Naar wat voor soort relaties zijn singels van 50 plus op zoek?

De dating dienst Match.com deed hier in 2017 een studie naar. Het bleek dat alleenstaande mannen en vrouwen ouder dan 50 zeer actief zijn met daten.

Een groot deel van de ondervraagde gaf aan het doel te hebben opnieuw verliefd te worden. Drie van de vier singels gaven toe dat het een grote stap voor ze was zich in te schrijven voor datingsites 50 plus, maar dit weerhield ze er niet van op zoek te gaan naar hun zielspartner.

Sommige van de ondervraagde gaven zelfs toe dat ze ervan dromen een meer toegewijde relatie te willen.

Bijna 40% zei niet terug te schrikken van het idee weer opnieuw te trouwen in de toekomst.

Ze gaan er dan ook vanuit tijdens een volgende date een speciaal iemand te ontmoeten, die ze in de toekomst een lange relatie kan bieden.
Terwijl sommige senior singels op zoek zijn naar een levenslange romantiek, zijn er ook singels die op zoek zijn naar een fysieke relatie.

Bijna de helft van de alleenstaande 50 plussers die ondervraagd zijn gaven toe een friends-with-benefits relatie aan te willen gaan en 27% zegt zelfs op zoek te zijn naar een enkele nacht vol passie.

Senior singels weten wat voor soort romantiek ze willen

Ongeacht het feit dat er geen stereotype senior dater bestaat, is er toch iets wat alle alleenstaande 50 plussers in overeenkomst hebben. In tegenstelling tot de jonge daters, weten zij wat ze willen als het gaat om daten, liefde en relaties.

Dit is dan ook het geheim achter daten na je 50e: je omhelst het feit dat je alleenstaand bent met de overtuiging dat liefde niet maar twee keer voorkomt in een leven. Als 50 plusser ben je niet bang wat anderen van je denken. Carpe Diem!

Ben je 50 of ouder en wil je weer verliefd worden? Neem eens een kijkje op onze datingsite 50 plus om te zien wat voor interessante alleenstaande volwassen mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde in België.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.