Skip navigation

Hoe wordt je eerste zoen een succes?

Laatste update: November 3, 2017

Zoals elke ‘eerste keer’ kan een eerste zoen wat spanning met zich meebrengen: de vrees om iets verkeerd te doen, niet aan de verwachtingen te voldoen. Maak je niet ongerust, een eerste intiem contact, in welke vorm ook, brengt het onvermijdelijke risico van charmante onhandigheden met zich mee, eenvoudigweg omdat je je partner (nog) niet goed kent. Zie de eerste kus daarom als het begin van een lange reeks zoenen die nog zullen komen, en in de loop van jullie relatie bovendien alleen maar beter worden.

Zoenen met iemand die je aantrekkelijk vindt, is een geweldige ervaring, maar het is steeds opnieuw een avontuur! Die eerste zoen kan natter, langer of heftiger zijn dan je had gedacht: het verschilt per persoon! Van de French kiss tot een sensuele aanraking van de lippen, er bestaan vele tientallen variaties kussen, gebruik je fantasie en de mogelijkheden zijn oneindig.

Twijfel je of je goed kunt zoenen? Onthoud dan deze eenvoudige tip: twijfel niet! Laat deze negatieve gedachten achter je en ga volledig op in het gevoel. Er is geen handleiding of regel voor de perfecte zoen. Je zoenen zijn net zo uniek als dat jij bent en maken deel uit van hoe je geliefde jou zal herinneren.

We zullen proberen een aantal van de meest voorkomende vragen over die fameuze “eerste kus” te beantwoorden.

Waar? Wanneer? Hoe?

Het moment van de eerste kus moet zich redelijk natuurlijk voordoen wanneer jij en je date jullie evenveel tot elkaar aangetrokken voelen. Meestal vindt de eerste zoen plaats aan het eind van een mooie avond, wanneer jullie blikken elkaar kruisen en het gesprek even stilvalt, of op het moment dat jullie afscheid nemen. Soms is het signaal overduidelijk: als hij of zij je indringend aankijkt en blijft zwijgen, dan is dat een uitnodiging!

De stress van een slechte adem

Natuurlijk kan dit voor sommigen een onoverbrugbare barrière zijn: een slechte adem is niet sexy. Maar het heeft geen zin je daar op te focussen met het risico het belangrijkste mis te lopen. Zorg er gewoon voor dat je wat snoepjes met mintsmaak bij je hebt (en eet geen knoflook, tenzij je date dat ook doet… dan zitten jullie in dezelfde situatie!)

To French kiss or not to French kiss?

De French kiss is een zoen waarbij de geliefden opgaan in een sensueel tongenspel. Het is natuurlijk een zeer romantische zoen maar wat ons betreft niet de ideale eerste zoen. Een eerste kus moet zacht, nieuwsgierig, timide zijn: het is belangrijk elkaar rustig te ontdekken en je te concentreren op het gevoel… laat je tong dus niet de hoofdrol spelen, tenzij het – al kussende – toevallig zo ontstaat natuurlijk… Het is heel lief en teder om jullie lippen elkaar zachtjes te laten ontdekken, dus dat is een ideale eerste kus!

Wat doe ik met de rest van mijn lichaam: waar laat ik mijn handen?

Dat is zeker een goede vraag! Er is weinig zo ongemakkelijk als schuchter, met je armen langs je lichaam, tegenover elkaar te staan en niet goed te weten hoe jullie die eerste kus aan moeten pakken. Het eenvoudigst is je armen om het middel van je partner te leggen, of je handen dichtbij de nek, of zachtjes in het gezicht (superromantische optie!).

En als ik moet lachen van de zenuwen?

Uiteraard hopen we niet dat je dit overkomt! Maar mocht je nerveus zijn, maak dan een grapje om de spanning wat weg te nemen. Maar maak je vooral geen zorgen, je partner voelt waarschijnlijk dezelfde spanning als jij…

Hoe lang duurt een eerste zoen?

Een eerste kus is een spannende gebeurtenis maar kan wat saai worden als de kus te lang duurt of eentonig wordt. Er zijn dus twee mogelijkheden: de spanning vasthouden door tijdens dezelfde zoen van stijl te veranderen (optie voor gevorderden), of blij zijn met een kortere (maar onvergetelijke!) zoen, waarvan er als het goed is nog vele zullen volgen!

Je hebt nu genoeg pijlen op je boog om voor cupido te spelen en de eerste kus tot een succes te brengen. Je kunt nu vol vertrouwen dat eerste afspraakje maken… En vergeet niet: de lekkerste zoenen komen uit het hart, dus denk er niet teveel bij na. Geniet van het moment, wees spontaan, en geniet er vooral van!

 

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.