Skip navigation

Online dating: Wat schrijf je echt nooit en te nimmer in je berichten

Laatste update: November 3, 2017

Eerlijkheid is een van de eigenschappen waar mensen het meest naar zoeken als ze lid worden van een serieuze dating site.

Duidelijkheid en authentiek zijn geeft je meer kans om succesvol te zijn tijdens je online date. Als je eerlijk en recht voor de raap bent, vind je veel sneller een geschikte partner. Weiger ook zeker een uitnodiging als je van te voren al zeker weet dat je niet geïnteresseerd bent in de andere persoon. Op die manier ben je een echte gentleman- of dame.

Pas geleden was er nog een verhaal over een vrijgezelle knul die geblokt was van de datingsite Plenty of Fish. Hij had namelijk een vrouw op een onheuse manier afgewezen. Dit verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje.

De vrouw toonde interesse in hem en stuurde daarom een privé bericht. Dit met de intentie om hem beter te leren kennen. Hij was echter niet in haar geïnteresseerd, omdat zij niet voldeed aan zijn ideaal van een perfecte partner.

Echter, in plaats van haar vriendelijk en beleefd af te wijzen, stuurde hij een bericht naar haar terug met daarin de mededeling dat hij er nog tamelijk goed uitzag en dat zij niet voldeed aan zijn eisen. Ze was namelijk ouder dan 30 jaar en veel te zwaar.

Het probleem ontstond dus niet omdat hij niet geïnteresseerd was in deze dame of omdat hij niet eerlijk was, maar puur door de manier waarop hij haar, door zijn woorden en toonzetting, vernederde.

Wees duidelijk in wat je wil, maar blijf beleefd tegen andere online daters

Praktisch gezien werkt het zo dat alle dating platforms je de mogelijkheid bieden om in een notendop te beschrijven wie je bent, waar je van houdt en wat voor soort relatie je zoekt.

Ongetwijfeld is jezelf leuk en positief presenteren de beste manier om op te vallen op een dating site. Het is de bedoeling dat jij opvalt tussen alle andere deelnemers.

Op een positieve manier schrijven waarnaar je op zoek bent, is een goede strategie op een dating site. Vermelden wat je haat of waar je niet van houdt, is dat daarentegen niet.

De beste manier om je eerste bericht op een dating site te schrijven

Je kunt jezelf op een positieve manier presenteren, maar anderen doen dat natuurlijk ook. Geef daarom echt duidelijk aan waarin jij je onderscheidt, zodat je positieve reacties zult ontvangen.

Laat je verbeelding spreken als je je berichten schrijft.Laat zien dat je zelfverzekerd, leuk en interessant bent om mee te daten. Wees nieuwsgierig en doe je best om de andere persoon zo goed mogelijk te leren kennen. Wees duidelijk in je bedoelingen en blijf altijd respectvol.

Ontvang je een bericht van iemand die niet voldoet aan de eisen die jij stelt aan een perfecte partner, wees dan toch aardig, want ook al is iemand fysiek niet aantrekkelijk voor je er kan toch een langdurige vriendschap uit ontstaan.

Niettemin, houd je doel voor ogen en laat alle opties open, want er is veel vis aanwezig in de zee van online dating sites. En je kunt zomaar in de ban raken van iemand waarvan je dat nooit had verwacht.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.