Skip navigation

Gesprek beginnen bij online dating

Laatste update: November 3, 2017

Dus je hebt een online dating profiel en je hebt een aantal matches, maar je hebt nog niet met je matches gepraat. Wat moet je zeggen? Hoe start je een gesprek met iemand waarvan je bijna niets weet? Lees dan zeker verder, want wij helpen je om het gesprek goed te laten verlopen!

#1 Lees het profiel van je match

Als ze een bio hebben toegevoegd aan hun profiel, lees het dan zeker even. Neem een kijkje bij de foto’s en kijk of je iets gemeen hebt met iemand. Start een gesprek op basis van de gemeenschappelijke dingen.

#2. Gebruik humor

Humor is een goede manier om intimiteit te creëren en je kunt ook grapjes maken over en met elkaar. Een voorbeeld is de ander pesten met iets dat op zijn of haar profiel staat in de foto’s. Gewoon als grapje, dus niet echt pesten.

#3. Gebruik emoji’s

Niks zorgt ervoor dat een gesprek wat leuker wordt dan het gebruiken van emoji’s. Waarom vraag je iemand niet mee uit door emoji’s te gebruiken? Zo is het toch meteen een stuk minder eng. Stuur gewoon wat plaatjes zoals drankjes met een wijzende vinger, een klok en vervolgens een vraagteken. Zo simpel kan het dus gewoon zijn.

#4. Complimentjes

Wie houdt er niet van complimenten? Een compliment of positieve reactie over iets dat in het profiel staat van de ander of over iets in de foto’s is altijd goed. Het is duidelijk dat het iets is waar ze tevreden mee zijn, dus de ander zou het leuk vinden als je er iets over zegt en er zelf over begint.

#5. Stel een vraag

Zorg ervoor dat het gesprek niet doodgaat voor het überhaupt gestart is. Je hoeft hem/haar niet meteen uit te vragen in je eerste bericht. Vraag in plaats daarvan iets over dat je hebt gezien op de anders profiel. Delen jullie de interesse in bepaalde films? Heeft de ander jouw favoriete band gezien?

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.