Skip navigation

Datingsites: de juiste instelling

Laatste update: November 3, 2017

Nee, online daten is niet achterhaald! Integendeel: het kan een grote ommekeer in je liefdesleven teweegbrengen! Nee, datingsites zijn niet voor losers, je treft er mensen zoals jij en ik, die ook de wens hebben hun grote liefde te ontmoeten. Want dat wil toch iedereen?

Het begin is heel eenvoudig, je selecteert een datingsite die past bij je bedoelingen (serieuze relatie vs sexdating) en vervolgens kan je aan de slag, MAAR, daarbij moet je wel een paar regels in acht nemen en de juiste instelling hebben – de instelling waardoor de ander voor je zal vallen en jou als een echte verovering zal beschouwen!

#1 Regel n°1: Plaats de juiste profielfoto

Dus kies niet voor die foto waar je met je ex op staat, en een foto met je moeder of grootmoeder is ook geen goed idee… Laat liever je gezicht zijn dan je al dan niet afgetrainde lichaam. Met een zonnebril of pet op verberg je je “ware ik”, dus kies een foto waar je zo echt en naturel mogelijk op staat. Plaats bovenal een foto van hoge kwaliteit… geen foto die onscherp is of een te lage resolutie heeft, en geen foto is helemaal een verkeerd signaal! We zeggen het nog maar eens, want de kans op een date vergroot er enorm door: plaats een foto van jezelf…. (niet van je neef die model is of van die sexy zangeres van een Amerikaanse meidengroep…).

#2 – Regel n°2: Speel open kaart: wees eerlijk over wat je zoekt

Op datingsites zoals Zoosk, Meetic, Cdate is het niet verplicht om een heel verhaal te schrijven, maar er wordt wel verwacht dat je kort beschrijft naar wat voor soort relatie je op zoek bent. Alleen een eenmalig avontuurtje? Wees eerlijk (tegen jezelf). En romantici op zoek naar hun soulmate, beschrijf wat jou raakt. Als je specifieke verlangens hebt, wat die ook moge zijn, is het maar beter om vanaf het begin hier open over te zijn.

#3 – Regel n°3: wees galant

Galant zijn is de basis! Platheid is uit den boze… Blijf vooral niet te lang hangen bij oppervlakkigheden maar kom, attent en beleefd, tot de kern van de zaak. Een opening “je hebt geweldige borsten” of “ik heb zin in je” kan dus echt niet. Verlies niet uit het oog dat een datingsite een verlengstuk is van het echte leven, het is de bedoeling om te vleien en te verleiden…

#4 – Regel n°4: wees 100% beschikbaar!

De grootste bedreiging voor je liefdesleven is je ex! Laat oude relaties achter je, wees daarin resoluut tegenover jezelf en laat je nieuwe minnaar of minnares merken dat je geheel vrij bent en klaar bent om een nieuwe relatie aan te gaan.

#4bis – Regel n°4bis: wees realistisch, de prins op het witte paard bestaat niet…

Je schrikt de helft van de leden van een datingsite af als je onrealistische eisen hebt… Besef dat er een verschil is tussen romantiek en een onrealistisch ideaalbeeld, maar wees niet wanhopig!

#5 – Regel n°5: Schakel zo snel mogelijk over op IRL, In Real Life…

Want je zet enkel de eerste stap online. Het is nutteloos jezelf mentaal te kwellen, jezelf druk op te leggen of te dromen: de volgende stap is een afspraakje! Toon initiatief, stel voor om af te spreken. Onthoud dat foto’s niet altijd helemaal waarheidsgetrouw zijn dus blijf niet te lang in spanning zitten. Het is vaak beter een eerste afspraakje eenvoudig te houden dan exclusief te gaan dineren in een toprestaurant. Een uitnodiging om wat te gaan drinken volstaat vaak om te zien om jullie zin hebben in een vervolgdate…

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.