Skip navigation

Waar ga je naartoe voor een memorabele date?

Laatste update: November 3, 2017

Je hebt een leuk iemand leren kennen op een online datingsite en bent van plan om een eerste keer “in het echte leven” af te spreken. Maar na een paar e-mails en chatberichten sta je nog helemaal aan het begin van een mogelijke relatie en je weet dat je, om verder te komen, je angst opzij moet zetten en je partner moet voorstellen om elkaar verder te ontdekken… en in het echt te ontmoeten!

Het heeft in ieder geval geen zin om over deze stap in de stress te zitten en om je hierbij te helpen hebben wij een paar suggesties om een goede eerste indruk te maken en een langdurige relatie aan te gaan.

Of je nou samen wat gaat drinken of uit eten gaat, om te beginnen moet je een geschikte locatie kiezen. Nutteloos om te vertellen dat na een eerste afspraakje in een fastfoodrestaurant je nieuwe verovering onmiddellijk op de vlucht zal slaan. De ideale locatie is dus niet te romantisch, niet te kil, niet te huiselijk: gewoon een plek waar jullie je op je gemak voelen, klaar om zijn of haar hart te veroveren.

Een diner is een aardig en charmant idee dat zichzelf vaak heeft bewezen, maar wij raden het niet direct aan voor een eerste afspraak. Het kan niet alleen duur uitpakken, maar het cliché van een diner bij kaarslicht kan sommigen afschrikken. De angst om in een ongemakkelijke situatie terecht te komen of geen gespreksonderwerpen te hebben kan de avond flink bederven. Een dinertje is echter wel zeer geschikt voor een tweede of derde date.

Waarom niet een bar? De sfeer is bepalend en moet aangenaam en ontspannen zijn, maar met een romantisch randje. Er zijn twee opties: overdag koffie drinken of wat drinken aan het begin van de avond.

Overigens hoeft de eerste afspraak niet per se in een café of restaurant plaats te vinden: samen wat wandelen (wanneer het mooi weer is) of afspreken in het park zijn goede alternatieven, vooral voor degenen die snel willen uitvinden of de beginnende chemie zich tot een liefdesverhaal kan ontwikkelen.

Vooral wanneer je specifieke gemeenschappelijke interesses met je toekomstige partner hebt, kan je de eerste ontmoeting extra leuk maken door naar een evenement te gaan of samen een bepaalde activiteit te ondernemen, bijvoorbeeld bowlen, dan is het glas sneller gebroken. We raden het echter af om naar de bioscoop te gaan op je eerste date: het is wat lastig kennismaken wanneer je in het donker twee uur naar een film zit te staren. Na de eerste virtuele klik kunnen online daters dus het beste afspreken op een plek die geschikt is om voor het eerst “in het echt” met elkaar te kunnen kletsen!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.