Skip navigation

Waarom zijn sommige dating websites gratis en anderen betalend?

Dating websites: Voordelen

 

Voordelen gratis dating websites Voordelen betaalde dating websites
Gratis registreren

Je kunt een profiel creëren

Je kunt foto’s aan je profiel toevoegen

Je kunt foto’s van andere profielen bekijken

Je kunt een persoonlijkheidstest invullen (matchmakers)

Mogelijkheden om gemakkelijk contact te maken, zoals ‘likes’ en het stellen van vragen

Je kunt berichten lezen

Je kunt zien wie je profiel hebben bezocht

Je hebt toegang tot een blog, met tips over dating

Je kunt gebruikers blokkeren

Je kunt gebruikers aan je favorietenlijst toevoegen

Alle voordelen, zoals genoemd bij voordelen gratis dating websites

+
Je kunt onbeperkt berichten sturenMogelijkheid om meer foto’s aan je profiel toe te voegenEen ‘contact garantie’ (niet bij elke dating website)

Je kunt gebruik maken van extra veiligheidsmaatregelenJe kunt een gedetailleerd rapport ontvangen met belangrijke details over je persoonlijkheid (matchmakers)

Je ontvangt regelmatig een lijst van mensen die met jou matchen

Afhankelijk van de dating website kun je gebruik maken van chatrooms

Afhankelijk van de dating website heb je de mogelijkheid om je profiel op incognito te zetten

Gratis dating websites versus betaalde dating websites

Bij betaalde dating websites bieden vaak een gratis registratie met beperkte gebruiksmogelijkheden.

Als de gebruiker tevreden is over betreffende website kan hij een betalende gebruiker worden en krijgt dan toegang tot alle mogelijkheden en opties van de website.

Hoewel het best verleidelijk is om je enkel bij gratis dating websites aan te melden, hebben deze gratis websites niet dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid als betalende dating websites.

Dating websites met een een ‘Premium’ abonnement zijn aantrekkelijk voor vooral de hele serieuze single die een langdurige serieuze relatie als doel heeft.

Deze websites hebben dan vaak ook meer functies, mogelijkheden en hulpmiddelen.
Ook zijn deze websites betrouwbaarder om de simpele reden dat bij gratis dating websites, gebruikers meer de neiging hebben om bulkberichten te versturen om met zoveel mogelijk gebruikers contact te krijgen.

Gebruikers van een betaalde dating website hechten juist meer waarde aan kwaliteit dan aan de hoeveelheid van contacten.

Men zoekt naar contact en een chat met andere singles, maar het hoofddoel blijft om een potentiële match te vinden, een eerste date met eventueel daaruit voortvloeiend een serieuze relatie.

Dit is ook de reden dat deze gebruikers meer spraakzamer en attenter zijn. Zij willen ook echt andere singles leren kennen.

Gratis dating websites zijn heel geschikt voor gebruikers die enkel op zoek zijn naar vriendschap en daarom minder kwalitatief als betaalde dating websites, waar je vaker echte liefdesverhalen ziet en waar mensen echt tot elkaar gebracht worden.

Aarzel niet om op je zoektocht naar de beste dating website de prijzen van de verschillende websites te beoordelen en informatie op te zoeken op onze beoordelingspagina.

[Veelgestelde vragen]

Read more
Read less

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.