Skip navigation

Zijn datingsites serieus?

Voor singles die dating websites proberen, zijn veiligheid en privacy de belangrijkste obstakels.

Veel mensen vragen zich af hoe er na aanmelding bij een dating website met hun persoonlijke gegevens omgegaan wordt.

Op het internet kan van alles gebeuren, Matchmakers is daarop geen uitzondering.

Dating websites zijn net zo veilig om te gebruiken als alle andere websites.

De meeste websites hebben voorzorgsmaatregelen op het gebied van veiligheid genomen, om de gebruikers er het maximale uit te laten halen op een zo positief mogelijke manier.

Best Dating Sites gebruikt verschillende beveiligingsniveaus die de veiligheid en anonimiteit waarborgen

Alle datingsites die je in onze lijst tegen komt zijn veilig. Elk e-mailadres wordt geverifieerd en bankgegevens moeten compleet zijn, voordat men lid kan worden. Deze barrières voorkomen oplichting zoveel mogelijk. Om je nog meer te beschermen, bieden sommige websites bepaalde beveiligingsinstellingen voor jouw account, zodat je kunt zien wie jouw profiel bekijkt.

Sommige dating websites worden gerund door professionele relatiebemiddelaars. Zij checken handmatig de profielen en verwijderen profielen waarvan ze vermoeden dat ze nep zijn.
Andere websites gebruiken dan weer veiligheidssystemen om gebruikers zo veilig mogelijk de website te laten ervaren.

Er zijn ook websites waarbij de gebruikers een optie kunnen gebruiken om andere gebruikers die zich niet aan de websiteregels en geldende gedragingen houden te rapporteren.

Ook zijn er websites, die gebruikers zelf hun privacy in handen laten nemen. Daarbij kunnen gebruikers hun profiel veiliger maken door foto’s te blurren en enkel aan geselecteerde gebruikers toestemming te geven om de foto’s te bekijken.

De meeste van wat wij beschouwen als beste dating websites op de datingmarkt, hebben extra beveiligingsniveaus die door de gebruikers zelf aangepast kunnen worden.

Het veiligheidsniveau kan gemakkelijk aangepast worden op het profiel van de gebruiker onder ‘instellingen’.

Echter kunnen de websites nooit de betrouwbaarheid van al hun leden garanderen, neem daarom altijd bepaalde voorzorgsmaatregelen voordat je met een ander lid afspreekt. Ten slotte, ook niet geheel onbelangrijk; stuur nooit geld naar iemand voordat je diegene ontmoet hebt.

Het is wel belangrijk om te melden dat ondanks alle veiligheidsmaatregelen, die van toepassing zijn voor Best Dating Sites, deze platforms niet altijd de eerlijkheid van de gebruikers kan garanderen.

Daarom is het aanbevolen om altijd voorzichtig te blijven.

Gebruik je gezonde beoordelingsvermogen als je in contact komt met andere gebruikers: neem je tijd om in contact met iemand te komen en als er plannen zijn om elkaar te ontmoeten, deel dit dan met een familielid of vriend.

Sommige Belgische dating website hebben een blog, waarin niet alleen tips worden gegeven voor een succesvolle date, maar ook een zo veilig mogelijke date.

[Veelgestelde vragen]

Read more
Read less

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.