Skip navigation

Ik ben single: hoe ontmoet je iemand?

Laatste update: November 3, 2017

Er zijn zoveel artikelen, blogs en websites die ons tips geven over hoe je iemand kunt ontmoeten. Natuurlijk zijn er geen vaststaande regels, succes is ook een kwestie van geluk hebben, maar er zijn manieren om gemakkelijker de liefde van je leven te vinden. Sommige mensen zijn blij met hun single bestaan, anderen willen maar één ding: een partner vinden en settelen.

Hier zijn wat tips en trucs om nu eindelijk eens de ware te vinden…

Wees bereid en klaar om nieuwe mensen te ontmoeten

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar in veel gevallen voelen singles zich door sociale druk verplicht om te settelen. Wanneer we een bepaalde leeftijd bereiken, wordt er verwacht dat we deel van een stel zijn. Maar er zijn mensen die helemaal gelukkig zijn met hun single status en die niet de wens of noodzaak voelen om een partner te vinden om een langdurige relatie mee aan te gaan.

Het maakt dus echt uit wat we willen in het leven, dat we bewust kiezen voor het zoeken naar een relatie en een daaropvolgende verbintenis. We kunnen je alle mogelijke adviezen geven over hoe je iemand kunt ontmoeten, maar dat heeft geen zin als je niet de juiste mindset hebt. Pas op het moment dat je zeker weet wat je wilt, ben je klaar voor de volgende stap.

Neem het heft in eigen hand

We staan ‘s ochtends op, we gaan naar ons werk, we komen thuis en we ploffen neer op de bank. Het leven is druk, we moeten dan ook wel de motivatie vinden om er op uit te gaan.

Uit eten gaan met vrienden kan een goede manier zijn om andere singles te ontmoeten. Het creëert het effect van ‘de vrienden van mijn vrienden zijn nu ook mijn vrienden geworden’. Dit soort activiteiten verhogen de kans om gelijkgestemde mensen te ontmoeten, omdat je waarschijnlijk al wat dezelfde interesses hebt doordat je met dezelfde mensen omgaat – dat is fantastisch!

Naar een club gaan of naar een bar is ook vaak een goede manier om mensen te ontmoeten. Uiteraard zijn er stellen die elkaar op deze manier hebben leren kennen, maar het is niet altijd de beste manier om iemand écht goed te leren kennen. Een feestsfeer, harde muziek, aangeschoten zijn: dat pakt niet altijd even goed uit.

Jezelf dwingen om naar plekken te gaan die niet echt jouw ding zijn is tijdsverspilling, het enthousiasme zal dan hoogstwaarschijnlijk niet van je afstralen. Als voorbeeld, als jij van kunst houdt, kun je een tentoonstelling bezoeken en een gesprekje aangaan met andere bezoekers. Er zijn meer dan genoeg kunstliefhebbers die nog geen relatie hebben. Het delen van dezelfde interesse geeft al fijne gespreksstof waardoor gesprekken soepel verlopen. Hou je van sport? Wanneer je jezelf aansluit bij een club of meedoet aan groepsactiviteiten kun je ook nieuwe mensen ontmoeten! Datzelfde geldt voor alle andere interesses en hobby’s die je hebt. Dingen ondernemen in je eentje is eigenlijk een hele goede manier om contact te maken met anderen. Het helpt je om erop uit te gaan, niet alleen om een nieuwe liefde te vinden maar ook om nieuwe vrienden te maken. En je komt er achter dat je heel wat hebt om over te praten!

Maar laten we de meest populaire manier om mensen te ontmoeten niet vergeten: online daten!

Geloof het of niet, de meeste mensen van 20 tot 35 jaar zijn actief geweest op datingsites. Wat mensen ook mogen zeggen, in de huidige tijd is dat gewoon een manier voor singles om elkaar te ontmoeten. Onze grootouders gingen uit om te dansen en wij hebben het internet, toch? In de begindagen van het internet waren datingsites vrij algemeen en vond je er allerlei soorten mensen.
Tegenwoordig zijn datingsites veel meer gericht op bepaalde doelgroepen. Of je nu een serieuze relatie zoekt, iemand alleen voor de sex of een minnaar of minnares, er is voor elke wens wel een geschikte site te vinden met leden die hetzelfde willen. Kan het nog beter? Het kan geen kwaad om het eens een kans te geven, en als je niet goed weet hoe ermee om te gaan, volg dan gewoon de bovenstaande tips!

Samengevat…

Het leven is vol met kansen en je moet weten hoe je die moet pakken. Je moet er ook zeker van zijn wat je wilt voordat je jezelf vol overgave in het dating-spel stort. Als verlegenheid (of iets anders) je tegenhoudt, maak dan gebruik van het internet en kijk gewoon hoe dat je bevalt. In elk geval: op elk potje past een dekseltje toch? (noem het een cliché: maar waar is het wel!) En om je te helpen om de juiste datingsite te vinden, hier is onze oplossing: ons beoordelingssysteem.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.