Skip navigation

Een Profielfoto Kiezen

Laatste update: October 9, 2015

Een profielfoto kiezen is een essentieel onderdeel om jouw online dating ervaring tot een succes te maken. Als je begint met het gebruik van een dating site, is jouw doel om de aandacht van andere geregistreerden te trekken. Jouw profielfoto is een goudmijn aan informatie, en of je nou hints moet geven over jouw attitude, jouw persoonlijkheid of jouw voorkeuren, het blijft een moeilijke keuze. We zullen niet liegen – zeer weinig mensen houden stand op dating sites zonder een profielfoto. Als je hoopt dat anderen contact met je gaan opnemen, antwoorden op jouw berichten en dat je snel liefde zult vinden, dan moet je weten dat profielen met foto’s 8 keer vaker bezocht worden dan profielen zonder foto’s. Dus wat is dan het geheim? Hoe kies je de perfecte profielfoto die enige interesse zal opwekken?

Kies een “eerlijke” foto

Een basisregel voor alle profielfoto’s op een online dating site is het kiezen van een recente, hoog kwalitatieve foto. Denk aan wat jij zelf het leukst vindt aan profielfoto’s van andere mensen op de site en probeer dat gevoel te recreëren met je eigen foto. Doe je best om natuurlijk te lijken met zachte make-up en een oprechte glimlach. Vergeet beeldbewerkingsoftware en probeer de kleine foutjes en imperfecties die je storen niet te veranderen – ze zouden juist de kwaliteiten kunnen worden die anderen op de site het meest vertederend aan jou vinden.

Probeer een beetje persoonlijkheid in je foto te stoppen en laat je echte zelf zien. Waar hou je van om te doen? Waar ben je het meest gepassioneerd over? Waarom laat je die passie in je foto niet zien zodat degenen die jouw foto tegenkomen meteen weten wat jou interesseert en beweegt?

Welk type foto voor een dating profiel?

Er is geen goede of foute keus, omdat ieder type en stijl van een foto zijn positieve en negatieve kanten heeft. Een foto die je hele lichaam laat zien, bijvoorbeeld, van ver af genomen, kan de neiging hebben afstand te creëren tussen jou en de kijker en potentiële match, maar je kan zo wel met je figuur pronken. Een portret, daarentegen, is intiemer en persoonlijker en staat je toe je karakter en persoonlijkheid te laten zien door middel van je gezichtsuitdrukking en je ogen.

Sterker nog, hoe beter jouw postuur, pose en oogcontact, des te meer aandacht je kan krijgen. Een minder directe blik, echter, heeft ook zijn charme en wekt een meer verlegen en introvert gevoel op bij een persoon. Ongeacht de stijl van jouw profielfoto, blijf eerlijk tegenover jezelf en andere leden en presenteer een foto die jouw unieke persoonlijkheid en individualiteit reflecteert.

Jouw foto in scene zetten

Probeer zoveel mogelijk verschillende dingen om de belichting te krijgen waardoor jij in de spotlight staat. Maak meerdere testopnames om de best mogelijke opstelling uit te vogelen waardoor jouw echte natuur er doorheen schijnt. Schroom niet om vrienden of familie om advies te vragen – er is niets beters dan de mening van een buitenstaander of het een goede of slechte foto betreft. Of het nou serieus, grappig, opgewekt of streng is, je kiest die ene gezichtsuitdrukking die jou het beste weergeeft. Hou je van dieren? Ben je een fan van motorfietsen? Heb je last van reiskoorts? Plaats je passie in het middelpunt door het in je foto te belichamen zodat het jouw karakter weerspiegelt. Behalve dat het origineel zal zijn, het zal ook gelijkgestemde singels aantrekken die dezelfde interesses als jij delen.

Durf een selfie te proberen

De selfie is de ware ster van alle foto’s, op dit moment. Als je geen tijd, zin of vaardigheid hebt om een originele, geënsceneerde foto te nemen, waarom laat je je ware zelf dan niet zien met een eenvoudige en natuurlijke selfie? Recente onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die voor een selfie kozen als profielfoto beduidend meer reacties kregen dan anderen. Het is ook niet verbazingwekkend dat de selfie zo’n hete trend is.

Selfies nemen heeft verschillende voordelen: je kan je pose onder de knie krijgen, je gezichtsuitdrukking en totale controle hebben over het uiteindelijke beeld van jezelf. Neem zo veel of zo weinig als je wilt om de perfecte te vinden. Snel en makkelijk uitvoerbaar, maakt de selfie zonder twijfel de ster van alle dating site profielfoto’s! Om het simpel samen te vatten: niemand is beter geschikt om een goede profielfoto voor jouw profiel te vinden dan jijzelf!

Learn more about "Zorg dat je online dates een succes worden"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.