Skip navigation

Waar vind je een serieuze ontmoeting?

Laatste update: October 7, 2015

Het ervaren van een betekenisvolle ontmoeting is niet iets dat je aan het lot moet overlaten. Wanneer je verwacht dat de liefde zomaar op je deur zal komen aankloppen, dan is het zeer waarschijnlijk dat je de rest van je leven alleen blijft. Dat is de reden waarom wij benadrukken hoe noodzakelijk het is om je dagelijkse leven bij tijd en stond te verstoren. Soms moet je je eigen gewoonten immers eens veranderen om zo je ideale partner uit te kunnen nodigen in je leven. Raap dus gauw al je moed samen met beide handen, open je laptop of zet je tablet aan, en maak jezelf een lekker kopje koffie klaar; wij gaan je hieronder immers vertellen hoe je een waarlijk ernstige online dating site kunt vinden, eentje waar je echte en oprechte mensen kunt ontmoeten.

Hoe kies je de juiste dating site?

Onder de dating sites die een ernstige service beloven in je zoektocht naar een langdurige relatie bestaan verschillende soorten. Je hebt de geïmproviseerde love coaches. Je hebt zij die de resultaten van persoonlijkheidstests mixen met die van andere singles in hun databank, zij die aan selectieve registratie doen, en anderen die ‘volwassenere’ profielen nastreven.

Om die site te vinden die jou toestaat om echte connecties tot stand te brengen, moet je dus eerst de juiste vragen stellen:

Zul je je interesses kunnen delen met deze persoon?

Wanneer je interesses beperkt blijven tot naar de bioscoop gaan, een mooie wandeling maken op het platteland en een maaltijd genieten in het betere Italiaanse restaurant, dan zul je allicht keuze te over hebben. Wanneer je echter dol bent op golf, graag gaat zeilen met een jacht, of deelneemt aan triatlons, dan zoek je toch maar beter een site gebaseerd op het concept van zogenaamde liefdesaffiniteit. Een voorbeeld is Zoosk. Op deze site vind je een liefdesmaker tool (love matchmaking tool), die al meermaals zijn effectiviteit bewezen heeft.

Wil je iemand vinden uit dezelfde leeftijdsgroep?

De meeste dating sites beogen singles tussen 25 en 60 jaar. Toch zijn er platformen die eerder een jonger dan wel een ouder publiek aantrekken, al naargelang hun reputaties of hun sociaal imago. Senioren richten zich bijvoorbeeld sneller tot Parship, eerder dan tot sites als Meetic of Attractive World. Zij trekken eerder dertigers aan.

Hoop je iemand te ontmoeten met dezelfde sociale achtergrond als jezelf?

Elite Meeting zal je tijd besparen door je zoektocht toe te spitsen op het vormen van een relatie met singles met een hogere sociale, economische en professionele achtergrond, of met een soortgelijke universitaire opleiding als jezelf.

Concentreer je op kwaliteit eerder dan op kwantiteit

Een van de beste manieren om online een ernstige relatie te ontwikkelen, is door gebruik te maken van een site waar ook andere singles op zoek zijn naar een langdurige relatie. De meeste ernstige dating sites zullen het daarom verkiezen hun intekenaars op verschillende manieren te selecteren en categoriseren. Dit gebeurt met het oog op de creatie van consistente profielen met een hoge toegevoegde waarde. Sommigen zullen hun site nog selectiever maken via hogere inschrijfgelden, of door het opjagen van valse profielen en het bannen van alle activiteiten die verdacht (kunnen) lijken.

Een populaire dating site waar je een waarlijk ernstige, levenslange partner kunt vinden is zelden (wellicht nooit) gratis! Je streeft een utopisch ideaal na wanneer je de liefde van je leven hoopt te vinden via een gratis platform. Deze fora zijn immers eerder gericht op vrijblijvende en vluchtige ontmoetingen. Zij maken zelden gebruik van gedetailleerde profielen en hebben niet genoeg sorteerfilters om de partner van je dromen uit te selecteren. Online de ware liefde vinden, blijft dus niet kosteloos. Daarom is het belangrijk vooraf te beslissen hoeveel je wil uitgeven aan je toekomstige levenspartner…

Learn more about "serieuze relatie"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.