Skip navigation

Hoe date je een serieuze man online?

Laatste update: October 7, 2015

Wanneer je actief bent op een online dating site, is het niet altijd even gemakkelijk om een leuk en netjes profiel te te vinden tussen alle valse profielen. Er zijn echter wel een paar eenvoudige regels, die je helpen om snel jouw ideale online prins op het witte paard te vinden. Door deze regels te volgen kun je de typische valkuilen van online dating ontlopen. Helaas is het wel zo dat zelfs de meest respectabele en serieuze dating sites geen volledige eerlijkheid in profielen kunnen garanderen. Er zullen altijd mensen zijn die de regels niet respecteren en de boel bedriegen. Hier vertellen we je echter hoe je ze kunt vinden!

Hoe herken je valse profielen?

Er is een belangrijke regel wanneer het om mensen gaat: niemand is perfect! Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, is het al vrij eenvoudig om sommige profielen te wantrouwen. Wanneer ze te perfect zijn en eigenlijk te mooi om waar te zijn, is dat al reden genoeg om ze te vermijden. Maar hoe herken je deze mensen? De eerste tip is simpel: wanneer een man een perfecte glimlach heeft en de attitude van Brad Pitt over zich heeft, dien je op te passen! Houd altijd in gedachten dat de perfecte man slechts een lokmiddel is en zorg dat je geen prooi wordt!

Andere profielen om te negeren zijn die met een vreemde beschrijving die bijvoorbeeld erg seksueel getint zijn. Dit soort profielen zijn er snel uit te filteren: ze gebruiken opvallende bijnamen en zijn gespitst op seks. Op zoek naar een serieuze man? Negeer deze profielen dan!

Niet veel mensen denken er veel over na, maar de nickname die iemand kiest op een dating site, zegt veel over de persoonlijkheid. Als je op zoekt bent naar een serieuze man lijken nicknames als Don Juan of Mrcasanova niet de meest ideale keuze.

Analyseer de profielfoto!

Er zullen altijd mensen zijn die hun profielfoto uitgebreid hebben bewerkt met bijvoorbeeld Photoshop. Er zijn zelfs gebruikers die een foto van iemand anders gebruiken. Om te voorkomen dat je met zo iemand in contact komt, kun je de naam van iemand via een zoekmachine opzoeken en daarbij ook foto’s zoeken.

Je wilt je tijd immers niet verspillen aan iemand die zijn ware identiteit verbergt en andere foto’s gebruikt. Let ook op overbelichte foto’s of foto’s die er onnatuurlijk uitzien.

Bestudeer het eerste bericht!

De eerste indruk is van groot belang. Dat geldt niet alleen voor ontmoetingen in het echte leven, maar ook voor virtuele ontmoetingen. Bestudeer daarom het eerste bericht dat je ontvangt goed. Een eerste bericht moet leuk en grappig zijn. Let er op dat het vooral niet te serieus, maar ook niet te casual is.

Houd altijd in gedachten dat echte singles vaak vriendelijke mensen zijn. Let ook op de taal die gebruik wordt in een bericht. Hierdoor kun je al snel merken wat de bedoelingen zijn van de ander en weet je ook snel genoeg of het een serieuze man is. Tot slot willen we je het feit niet onthouden dat veel gebruikers eenzelfde bericht naar een grote groep singles sturen. Je ziet dit al snel aan een bericht, doordat deze niet persoonlijk is opgesteld. Negeer deze berichten wanneer je op zoek bent naar een serieuze man.

Serieuze mannen herkennen

Naast de verschillende spam berichten, zul je ook grappige en lieve berichten ontvangen waarin je word je vertelt dat je het mooiste meisje van de wereld bent of waarin de meest romantische gedichten staan. Dat hoort allemaal bij online dating.

Let er wel op dat je waarschijnlijk zoveel berichten gaat krijgen dat je moet gaan filteren. Serieuze single mannen kun je herkennen aan hun online gedrag. Ze zullen altijd proberen om hoffelijk en eerlijk te zijn en om hun berichten persoonlijk te maken. Maak je geen zorgen: ze zullen zich vanzelf melden bij je virtuele deur onthoud: ook op het gebied van liefde is geduld een schone zaak!

Learn more about "serieuze relatie"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.