Skip navigation

Senior dating: geef liefde een tweede kans!

Laatste update: October 9, 2015

Wellicht heb je wel eens gehoord van het citaat van Benjamin Franklin: “De enige twee zekerheden in het leven zijn de dood en de belastigen. Er zijn echter talloze mannen en vrouwen die betrokken zijn bij andere traumatische gebeurtenissen die het einde van een liefdevolle relatie betekenen. Ongeacht de leeftijd, zal iedereen die geconfronteerd wordt met een liefdesbreuk, tijd nodig hebben om hun leven weer op te bouwen en na denken over de volgende stap. Dit kan niet overhaast gebeuren. Voor sommige senioren is de gedachte aan een nieuwe liefde bijvoorbeeld ondraaglijk. Wanneer je er als senior wel weer voor open staat, zijn er gelukkig meer dan genoeg dating sites voor senioren. Hier heeft u als senior de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en vooral gelijkgestemde mensen, die ook op zoek zijn naar goed gezelschap. Eigenlijk is er maar een voorwaarde: u bent klaar om de liefde een nieuwe kans te geven!

Ook voor de tweede keer gelukkig?

Wanneer u klaar bent om uw liefdesleven weer op te bouwen, is leeftijd zeker geen excuus. 15% van alle online daters zijn namelijk 45 jaar of ouder. Steeds meer volwassenen maken gebruik van dating sites en er zijn dan ook talloze sites speciaal voor de oudere online dater gemaakt.

Uw leeftijd doet er eigenlijk helemaal niet toe. Het is immers nooit te laat om opnieuw te beginnen met iemand. Je weet immers nooit of de volgende persoon die u online ontmoet, wellicht degene is waar u de rest van uw leven mee gaat delen. Iedereen verdient het namelijk om een liefdevolle en duurzame relatie te hebben, ongeacht de leeftijd.

Voor veel seniorden zijn het de herinneringen aan het verleden die ze hinderen om eens een bezoek te brengen aan een dating site. Vooral als de vorige echtgenoot of echtgenote is overleden kan dat een behoorlijk struikelblok vormen. Natuurlijk is het belangrijk om uw partner altijd te herinneren. U kunt echter gelukkige herinneringen blijven houden, zonder dat deze invloed hebben op uw huidige en toekomstige leven.

Het grote voordeel van oudere alleenstaanden is dat ze ten opzichte van jongeren veel meer levenservaring hebben en daardoor meer sociale vaardigheden hebben ontwikkeld. Hierdoor is het gemakkelijker om mensen te leren kennen en te beslissen of hun date uit kan lopen op een serieuze relatie. Dankzij deze levenservaring is de kans op succes bij daten groter dan bij jongeren.

Leren van fouten

Een tweede kans op de liefde, betekent ook automatisch dat het een kans is om ervoor te zorgen dat fouten uit het verleden niet herhaald worden. Wellicht had u in uw vorige relatie veel opener willen zijn naar uw partner. Dan is dit de kans om het anders te doen dan de vorige keer.

Het opnieuw opbouwen van een leven, betekent ook dat er hardnekkige gewoontes veranderd moeten worden. Dit kan in het begin wellicht ongemakkelijk zijn. U heeft echter de kans om zich te richten op een nieuwe liefde in plaats van de oude routine en dat zal veel mensen helpen om te breken met oude gewoonten.

Maak er elke dag wat van!
Openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen is een ding, maar precies weten wat je wilt is iets helemaal anders. Voordat u in de wereld van online dating stapt, is het van belang dat u van uzelf weet wat belangrijk voor u is. Wat maakt u nu werkelijk gelukkig?

Wanneer u als oudere de dating wereld ingaat, is het belangrijk om eerst uw dromen en hoop voor de toekomst duidelijk te hebben en deze te delen. Het is belangrijk om dit te delen zodat eventuele toekomstige partners kunnen nadenken of dit ook hun plannen zijn. Het is van groot belang om er elke dag iets van te maken maar zou het niet geweldig zijn als u door middel van online dating iemand tegenkomt die deze dagen met u maakt?

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.