Skip navigation

Gratis of betaalde dating sites?

Laatste update: October 9, 2015

Als je pas met het idee van online dating speelt, staan er twee opties voor je open. Je kan of één van de vele gratis online dating sites proberen, of één waar je een lidmaatschapsbijdrage moet betalen. Welke je ook kiest, zorg er voor dat het een dating site is die aan al jouw wensen voldoet. Tenslotte, om succesvol te zijn in het online dating spel moet je zeker zijn van wat je wilt. Wil je een serieuze relatie met iemand die exact dezelfde interesses heeft als jijzelf, of zoek je een beetje casual plezier met een gelijkgestemd karakter? Terwijl de gratis dating websites vaak eenvoudige matching functies bieden, zou je kunnen ontdekken dat websites met een lidmaatschap een meer geavanceerde wijze hanteren om jou aan een potentiële partner te koppelen.

Dating websites zonder lidmaatschap

Als je een snelle match zoekt, zijn de gratis dating sites waarschijnlijk een veilige gok. Er zijn honderden websites daar buiten die eenvoudigweg bestaan om een snelle introductie mogelijk te maken. Sommige zullen zich alleen op jouw deel van het land richten, terwijl anderen meer nationale databanken van single mensen zijn.

een nadeel van gratis dating websites is hun gebrek aan mogelijkheden die betaalde websites kunnen bieden. Ook zijn ze een makkelijke prooi voor mensen die valse profielen en online identiteiten maken. Oplichters en grappenmakers hoeven niets te betalen, en het is onwaarschijnlijk dat ieder profiel nagekeken wordt op eerlijke informatie, dus wees voorzichtig. Als je het geluk hebt een ruwe diamant te vinden, dan zijn ze een geweldige manier voor het vinden van nieuwe vrienden, uitbreiden van je sociale cirkel, of het ontmoeten van mensen om samen te sporten of groepsactiviteiten te doen.

Gratis dating sites hebben misschien niet de beste reputatie als het gaat om iemand vinden voor een serieuze relatie, maar ze zijn wel een snelle en makkelijke manier om de wereld van online dating binnen te stappen en jezelf te introduceren aan enkele nieuwe mensen.

Een relatie opbouwen via dating sites met lidmaatschap

De meest bekende websites met een hoog aanzien zijn meestal degene waarvoor je moet betalen om lid te worden. Nadat je jouw lidmaatschapsbijdrage hebt betaald, zullen onderzoekers je vragen een gedetailleerde vragenlijst in te vullen over jouw persoonlijkheid, voorkeuren en afkeuren. Ze zullen er voor zorgen dat jouw gegevens vertrouwelijk en veilig blijven. Een echt voordeel van lidmaatschappen van betaalde dating websites is het stukje gemoedsrust dat je krijgt door de wetenschap dat jouw informatie veilig is opgeslagen.

Als jouw vragenlijst eenmaal in hun systeem is ingevoerd, zal de website jouw antwoorden analyseren en deze vergelijken met de antwoorden die anderen hebben gegeven op hun vragenlijsten toen ze lid werden. Met behulp van ingewikkelde en krachtige computerprogramma’s, zullen ze in staat zijn om iedere vragenlijst in hun systeem te scannen, en jou te koppelen aan een groep mede vrijgezellen die een goede match voor jou lijken te zijn. Het zal rekening houden met jouw vereisten in een partner, jouw interesses, waarden en locatie.

Krijg je datgene waar je voor betaalt?

Veel vrijgezellen zijn bereid te betalen voor een lidmaatschap van een dating website om verzekerd te zijn van een goede service. Ze hebben het gevoel dat door te betalen voor lidmaatschap, ze iemand zullen vinden die net zo gewetensvol is als zijzelf, wat ze wellicht niet zouden krijgen op een gratis website. Ze zijn op zoek naar iemand met dezelfde motivaties als zij – iemand die oprecht een serieuze relatie wil, een profiel van hoge kwaliteit met een foto en een gedetailleerde beschrijving, en een goede omschrijving van wat ze zoeken in een partner.

Waar je ook besluit om je in te schrijven, wees erop voorbereid dat je allerlei soorten mensen zal ontmoeten. Sommigen zoeken een partner voor de lange termijn, sommigen zijn alleen op zoek naar een losse scharrel om wat tijd mee door te brengen. Als je een kwalitatief resultaat zoekt, is het waarschijnlijk een beter idee om een website met betaald lidmaatschap te proberen en van daaruit verder te gaan.

Learn more about "Zorg dat je online dates een succes worden"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.