Skip navigation

4 Regels Voor Een Succesvolle Verleiding

Laatste update: November 3, 2017

Verleiding is overal rond ons heen: tussen collega’s op kantoor, twee acteurs op het grote scherm, e-mails uitgewisseld op een dating site, twee vreemden die wachten op de bus… en er is echt geen nood om nog verder te gaan…. Je hebt het ofwel al gezien ofwel was je er deel van.

Sommige pogingen hebben de kiem gelegd voor sprookjesachtige eindes en anderen zijn dan weer een verspilling van tijd gebleken. Om een mislukking te vermijden is het dan ook goed om de basisregels van de verleiding te leren. Maar wees voorzichtig! Wees geen Casanove die vrouwen behandelde als een streep op zijn muur en eindigde met ze allemaal (naast hemzelf) te verliezen. Hier zijn enkele basisregels om in het achterhoofd te houden terwijl je de kunst van de verleiding leert.

1. Verleiding is een spel, geen strijdplan

De andere sekse is niet de vijand. Je gaat dan ook geen versterkt kasteel veroveren maar liever een gewone mens die hoogstwaarschijnlijk gevoelig is en waar je een zeker niveau van tact nodig voor zult hebben. Als je de eerste date spendeert aan constante verklaringen van liefde af te voeren neem je dan ook een groot risico. Je date loopt misschien zelfs wel weg! Of het alternatief: ze gaat erop in en hangt aan je lippen wat zou kunnen leiden tot een zeer eenzijdige en vrij saaie eerste ontmoeting.

2. Leg niet al je kaarten meteen op tafel

Sommige mensen zijn van mening dat het goed zijn om meteen helemaal eerlijk te zijn. Maar als je wilt dat Cupido recht schiet zul je een helpende hand moeten geven (en de verleiding weerstaan om je favoriete Polka dot sokken te dragen!). Je hebt ongetwijfeld al profielen gezien van mensen die even veel praten over hun fouten als over hun positieve trekken – ‘de zogenaamde neem me voor wie ik ben met al mijn fouten’-aanpak. Daarbij zul je een pijnlijke waarheid moeten onder ogen zien: enkel je moeder of vader is in staat tot dat soort onvoorwaardelijke liefde. Wat waarschijnlijk dan nog te maken heeft met het feit dat je enkele van hun fouten hebt geërfd.

3. Als je jezelf graag ziet zullen anderen dat ook doen

Als je geen vertrouwen in jezelf hebt hoe kan je dan van anderen verwachten dat ze dat wel in je hebben? Verleid dan ook eerst jezelf! Trakteer jezelf op een nieuwe jurk of een nieuwe auto – je zult je beter over jezelf voelen en anderen zullen dit voorbeeld volgen. De kunst van de verleiding draait niet enkel rond mooie woorden en bloemen: het gaat om jezelf open stellen voor de wereld, te lachen en je beste gezicht op te zetten zonder daarbij over de top te gaan.

4. Laat mislukking je niet ontmoedigen

Aanvaard dat je soms faalt. Wat als een man die je hebt ontmoet op een dating site niet al je dromen deelt en eerder een loser dan een prins op het witte paard blijkt? De realiteit kan soms wreed zijn… Probeer dan ook niet de kikker te veranderen in een knappe prins, maar laat het los. En de volgende keer zal je, door je verwachtingen aan te passen, een betere kans hebben om een echt leuke man tegen te komen.

Dus om het allemaal op een rijtje te zetten, werk aan jezelf graag te zien voor je de liefde van anderen zoekt: bouw je eigen zelfvertrouwen op, werk aan je tekortkomingen en laat je niet ontmoedigen door afwijzingen. Door deze simpele, maar effectieve, tips te volgen zul je onweerstaanbaar worden!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.